Keystone logo
Pacifica Graduate Institute Διδακτορικό στην Κλινική Ψυχολογία
Pacifica Graduate Institute

Διδακτορικό στην Κλινική Ψυχολογία

3 Years

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Ανάμεικτο, Στην Πανεπιστημιούπολη

Εισαγωγή

72270_DSC03067_preview.jpeg

Διδακτορικό στην Κλινική Ψυχολογία

Οι τάξεις αρχίζουν στα τέλη Σεπτεμβρίου

Το Ph.D. Το πρόγραμμα γιορτάζει την τριετή παράδοσή του για την παροχή σε βάθος ψυχολογικών παραδόσεων κλινικής ψυχολογίας διδακτορικών σπουδών, η οποία δίνει έμφαση στη ριζοσπαστική θεωρία, στην σε βάθος σχετική κλινική εκπαίδευση και στη δέσμευση σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και φροντίδας. Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους ψυχολόγους μέσω της ενσωμάτωσης των ποικίλων ψυχολογικών παραδόσεων, της ανθρωπιστικής επιστήμης και της κοινοτικής πρακτικής.

Μάθετε περισσότερα για την κλινική ψυχολογία Ph.D. Πρόγραμμα

Σχετικά με την κλινική Ph.D. Πρόγραμμα

Οι φοιτητές είναι προετοιμασμένοι για επαγγελματική πρακτική ως εκπαιδευόμενοι επαγγελματίες, η κλινική τους κατάρτιση ενισχύεται από την υποτροφία και εμπλουτίζεται από τις αναλυτικές και ερμηνευτικές δεξιότητες που αναπτύσσονται μέσω της έρευνας. Το πρόγραμμα σπουδών μας έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει στην άδεια ως κλινικός ψυχολόγος (με βάση τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για τους ψυχολόγους στην πολιτεία της Καλιφόρνια).

Πρότυπο ανθρώπινης επιστήμης

Η δέσμευσή μας για ένα μοντέλο ψυχολογίας της ανθρώπινης επιστήμης - μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στην προσέγγιση της φυσικής επιστήμης της συμβατικής ψυχολογίας - δίνει έμφαση στο νόημα ως θεμελιώδη συνιστώσα της ψυχολογικής ζωής. Αυτή η εστίαση στο ανθρώπινο νόημα που διεξάγεται τόσο στην ποιοτική έρευνα όσο και στην κλινική πρακτική, δίνει μια βαθιά κατανόηση του πώς τα πράγματα έχουν σημασία για τους ανθρώπους μέσα στις καταστάσεις της ζωής τους.

Αναγνωρίζοντας τον πολιτιστικό και ιστορικό χαρακτήρα της έννοιας, η ψυχολογία των ανθρώπινων επιστημών συσχετίζεται σκοπίμως με τις ανθρωπιστικές επιστήμες και καλλιεργεί πολλαπλούς τρόπους γνώσης, όπως φαντασία και διαλογιστική συνειδητοποίηση, πέρα ​​από τον οργανικό λόγο που χρησιμοποιούν οι φυσικές επιστήμες. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα σπουδών μας εμπλουτίζεται με τη μελέτη της μυθολογίας, της ιστορίας, της θρησκείας, της φιλοσοφίας και των τεχνών.

«Θέλω την ψυχολογία να έχει τη βάση της στη φαντασία των ανθρώπων και όχι στις στατιστικές και στα διαγνωστικά τους».
James Hillman

Ψυχολογική προοπτική βάθους

Μέσα σε ένα μοντέλο ανθρώπινης επιστήμης, το Ph.D. πρόγραμμα επικεντρώνεται στις παραδόσεις της ψυχολογίας βάθους. Βρίσκονται σε πολλαπλά πολιτιστικά πλαίσια και προοπτικές, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοποριακών εξερευνήσεων του Freud και του Jung, οι βαθιές ψυχολογίες διακρίνονται από την αναγνώριση μιας λανθάνουσας ή ασυνείδητης διάστασης της ψυχολογικής ζωής. Αυτό το ασυνείδητο στοιχείο, η διάσταση βάθους που είναι εγγενής στην ανθρώπινη εμπειρία, θεωρείται απαραίτητη για τον μετασχηματιστικό χαρακτήρα της θεραπευτικής σχέσης.

Το πρόγραμμά μας εμπνέεται από ψυχαναλυτικές, Jungian και υπαρξιακές-φαινομενολογικές προοπτικές στις ιστορικές και σύγχρονες διατυπώσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των αρχέτυπων, σχεσιακών και ερμηνευτικών ψυχολογιών. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο διάλογο με συναφείς κλάδους όπως η πολυπολιτισμικότητα, ο μεταμοντερνισμός, η φεμινιστική θεωρία, οι σπουδές των φύλων, οι αυτόχθονες ψυχολογίες, η θεωρία περίπλοκων στοιχείων, ο μετακολοσιαλισμός, οι οικολογικές μελέτες και η ανατολική σκέψη.

«Χρειαζόμαστε εικόνες και μύθους μέσω των οποίων μπορούμε να δούμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να γίνουμε».
Χριστίνα Ντάουνινγκ

Κλινική εκπαίδευση

Υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της υποτροφίας στην εκπαίδευση ψυχολόγων, το πρόγραμμα συνεχίζει τη μακρόχρονη προσέγγιση της κλινικής πρακτικής της βαθιάς ψυχολογίας. Ο κλινικός προσανατολισμός που εμπνέει το πρόγραμμα σπουδών μας, διευκολύνει τη δέσμευση της θεωρίας και της έρευνας στην αντιμετώπιση ατομικών, κοινοτικών και παγκόσμιων προβλημάτων.

Οι σπουδαστές λαμβάνουν ολοκληρωμένη κλινική εκπαίδευση που ενημερώνεται από τις ψυχοαναλυτικές, ψυχαναλυτικές και φαινομενολογικές ψυχολογίες της Jungian, καθώς και από τις σύγχρονες βαθιές προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία.

Η κλινική διδασκαλία υπογραμμίζει τη σημασία της θεραπευτικής σχέσης, ιδιαίτερα τη δυναμική μεταβίβασης και αντίθετης μεταβίβασης, τη σημασία των ονείρων, την προσκόλληση και το τραύμα στην πρώιμη ανάπτυξη καθώς και τα αναπτυξιακά στάδια καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής, την εξατομίκευση ως διαδικασία ψυχικού μετασχηματισμού και το πολιτιστικό πλαίσιο της επούλωσης. Διατηρείται ένας κρίσιμος διάλογος με τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα, όπως η νευροεπιστήμη.

«Η ψυχολογική ζωή στην υφή, τη δομή και τη λειτουργία της είναι μια μεταφορική πραγματικότητα».
Robert D. Romanyshyn

Ερευνα

Το ισχυρό πρόγραμμα σπουδών μας καθοδηγείται από την κατανόηση της ψυχολογίας βάθους των ψυχολογικών φαινομένων. Ως εκ τούτου, τα μαθήματα επικεντρώνονται σε ποιοτικές ερευνητικές μεθόδους που επιβεβαιώνουν την ερμηνευτική διάσταση της περιγραφής καθώς και την ασυνείδητη δυναμική μεταξύ ερευνητή και αυτό που ερευνάται. Η φοιτητική έρευνα περιλαμβάνει την επιδίωξη της γνώσης, την προσωπική μεταμόρφωση και την πρακτική της κοινωνικής δέσμευσης.

Στόχος

Ο στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους μαθητές να ασχοληθούν εποικοδομητικά με ποικίλα κλινικά, ακαδημαϊκά και κοινωφελή περιβάλλοντα ως ερευνητές και κλινικοί γιατροί που βασίζονται σε βαθιά ανθρωπιστικές, θεωρητικά πολύπλοκες και κοινωνικά συνειδητές προσεγγίσεις στην κλινική ψυχολογία.

Η ελκυστική ομορφιά της πανεπιστημιούπολης, μια έντονη μορφή παραμονής

72270_DSC03067_preview.jpeg

Συχνές ερωτήσεις προγράμματος

Τι διαφέρει από την διδακτορική εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία στο Pacifica;

Pacifica Graduate Institute έχει μια ιστορία 40 ετών που παρέχει εκπαίδευση σε βάθος ψυχολογία μέσα σε ένα μοντέλο ανθρώπινης επιστήμης και παραμένει ένα από τα λίγα ιδρύματα στον κόσμο που προσφέρει πτυχία που συνδυάζουν εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία μαζί με πλούσιες παραδόσεις ψυχολογίας βάθους, τα οποία αντλούνται από τομείς όπως οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η μυθολογία, η φιλοσοφία, οι πολιτιστικές σπουδές και οι ανθρώπινες επιστήμες. Επιπλέον, η εκπαίδευση της Pacifica δίνει έμφαση στα δυναμικά σύγχρονα οράματα κατανόησης της ανθρώπινης εμπειρίας, τα οποία περιλαμβάνουν σωματικές, πνευματικά αιτιολογημένες, αυτόχθονες, πολυπολιτισμικές, νευροψυχολογικές και κοινοτικές προσεγγίσεις.

Λαμβάνει ένα Ph.D. από το πρόγραμμα κλινικής ψυχολογίας της Pacifica πληροί τα προσόντα που απαιτούνται για να έχει άδεια ως κλινικός ψυχολόγος στην Καλιφόρνια;

Το πρόγραμμα σπουδών μας έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει στην άδεια ως κλινικός ψυχολόγος (με βάση τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για ψυχολόγους στην πολιτεία της Καλιφόρνιας). Για να λάβουν την άδεια του Καλλιτεχνικού Ψυχολόγου της Καλιφόρνια, οι φοιτητές πρέπει επίσης να έχουν συναντήσει τις ώρες μετά την διδακτορική κλινική των υπηρεσιών και τις απαιτήσεις εξέτασης του κράτους. Ως μέρος της απόκτησης του πτυχίου από το πρόγραμμά μας, οι φοιτητές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν τις προ-διδακτορικές ώρες πρακτικής άσκησης που πληρούν τις απαιτήσεις του Συμβουλίου της Καλιφόρνιας Ψυχολογίας. Οι απαιτήσεις επιλεξιμότητας για τα επίσημα προγράμματα πρακτικής άσκησης στην Καλιφόρνια καθορίζονται από διάφορους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων το Καλιφόρνια Πρακτικής Ψυχολογίας (CAPIC), το οποίο διέπει πολλές κλινικές τοποθεσίες που υιοθετούν τρόπους ψυχολογικής θεραπείας βάθους. Το Pacifica είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του CAPIC και οι φοιτητές θα κατευθυνθούν μέσω της επίσημης διαδικασίας εφαρμογής σε όλες αυτές τις ιστοσελίδες. Μετά την απόκτηση του πτυχίου τους από την Pacifica, οι σπουδαστές πρέπει να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις του κράτους, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταδιδακτορικούς κλινικούς ελέγχους και επιτυχίες στις εθνικές και κρατικές εξετάσεις (EPPP και CPLEE). Οι υποψήφιοι και οι σπουδαστές είναι υπεύθυνοι για την τήρηση και την τήρηση των απαιτήσεων άδειας χρήσης άλλων κρατών ή χωρών στις οποίες επιθυμούν να διαμένουν και να εξασκήσουν, οι οποίες ενδέχεται να διαφέρουν από τις απαιτήσεις της Καλιφόρνια.

Πόσο καιρό είναι το Ph.D. πρόγραμμα?

Οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα στο Ph.D. για τρία χρόνια σε ετήσια βάση (συμπεριλαμβανομένων των καλοκαιριών). Κάθε χρόνο διδάσκονται μαθήματα κατά τη διάρκεια εννέα, τεσσάρων (4) ημερών συνεδριών. Μια εβδομάδα εβδομαδιαίας επτά ημερών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι φοιτητές ολοκληρώνουν τις διατριβές τους μετά τα τρία έτη σπουδών. Υπάρχει προθεσμία οκτώ ετών για την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών. Δείτε το παρακάτω γράφημα για μια οπτική επισκόπηση του Ph.D. πρόγραμμα.

Ποια είναι η γενική μορφή των τάξεων;

Οι τάξεις είναι ένας συνδυασμός μορφών διαλέξεων και συζήτησης και εμφανίζονται στην πανεπιστημιούπολη του Pacifica. Ενώ η σχολή παρουσιάζει υλικό διαλέξεων, ο χρόνος διατίθεται για συζητήσεις και περιόδους ερωτήσεων και απαντήσεων. Ορισμένες από τις τάξεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από εμπειρογνώμονες, βιωματικές δραστηριότητες (π.χ. τελετουργίες, σωματικές ασκήσεις), καθώς και χρόνο για την επεξεργασία των πληροφοριών ως ομάδας. Το σύστημα κοόρτης στο Pacifica ενθαρρύνει μια διαδικασία βαθιάς συνεργατικής μάθησης που ενσωματώνει τα πολλαπλά προσωπικά και πολιτισμικά πλαίσια που επηρεάζουν την εκμάθηση και καθοδήγηση των συζητήσεων.

Πόση δουλειά απαιτείται εκτός τάξης;

Οι ταξικές αναθέσεις αποτελούνται από αναγνώσεις, δημοσιεύσεις αντανακλάσεων / συζητήσεων, εξετάσεις, εργασίες ή έργα. Για κάθε ώρα στην τάξη αναμένονται τουλάχιστον τρεις ώρες ακαδημαϊκής εργασίας εκτός τάξης. Αυτή τη φορά μπορεί να περιλαμβάνει ανάγνωση, αντανάκλαση, έρευνα και γραφή. Η μεταπτυχιακή μελέτη γενικά απαιτεί είκοσι (20) ώρες σπουδών εβδομαδιαίως με επιπλέον περίπου 15 έως 20 ώρες πρακτικής ανά εβδομάδα κατά το δεύτερο και τρίτο έτος. Η διδακτορική διατριβή και η πρακτική άσκηση πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων και περάσουν ολοκληρωμένες εξετάσεις.

Η εμπεριστατωμένη κλινική κατάρτιση σε χώρους κλινικής εκπαίδευσης έξω από την πανεπιστημιούπολη αποτελεί ουσιαστικό μέρος του διδακτορικού προγράμματος. Οι μαθητές ολοκληρώνουν τουλάχιστον 1.000 ώρες άσκησης, 1.500 ώρες πρακτικής άσκησης και 60 ώρες προσωπικής θεραπείας. Ο Διευθυντής της Κλινικής Κατάρτισης συνεργάζεται με τους φοιτητές για να τις τοποθετήσουν στην πράξη στην αρχή του δευτέρου έτους της ακαδημαϊκής τους μελέτης. Οι σπουδαστές λαμβάνουν επίβλεψη και λαμβάνουν σχόλια σε τοποθεσίες εκτός του χώρου καθώς και κατά τη διάρκεια μαθημάτων στο πανεπιστήμιο.

Μόλις οι μαθητές ολοκληρώσουν το μάθημα και πρακτική τους και περάσουν μια ολοκληρωμένη εξέταση, οι μαθητές μπαίνουν εκτός πανεπιστημιούπολης πρακτικής άσκησης, όπου τους δίνεται επίσης η εποπτεία και η ανατροφοδότηση. Οι πανεπιστημιακές σπουδές ολοκληρώνονται σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον προσφέροντας ποικίλες εμπειρίες κατάρτισης. Για να αποκτήσουν προ-διδακτορικές πρακτικές, οι σπουδαστές συχνά ανταγωνίζονται σε μια κρατική ή εθνική διαδικασία ανταγωνισμού. Ωστόσο, η πολιτεία της Καλιφόρνια επιτρέπει την κλινική εκπαίδευση κάτω από έναν εξουσιοδοτημένο ψυχολόγο ως ψυχολογικό βοηθό για να ολοκληρώσει τις προ-διδακτορικές ώρες πρακτικής άσκησης που απαιτούνται από την πολιτεία της Καλιφόρνιας προς την άδεια ψυχολογίας. Η εκπαίδευση σε πολιτιστικά ποικίλες τοποθεσίες ενθαρρύνεται.

Πότε οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη σχολή;

Κάθε καθηγητής διδάσκει ώρες γραφείου κατά το χρόνο που οι μαθητές βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη καθώς και κατά τις συγκεκριμένες ώρες της εβδομάδας. Αυτά τα ωράρια γραφείου και τα φύλλα εγγραφής διατίθενται κατά τη διάρκεια κάθε εκπαιδευτικής συνεδρίασης. Οι μαθητές ανατίθενται επίσης ένας βασικός σύμβουλος διδασκόντων που συνδέεται μαζί τους σχετικά με ποικίλες πτυχές της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης. Στην αρχή του τριμήνου της άνοιξης, οι σύμβουλοι των σχολών αξιολογούν την πρόοδο που κάνει κάθε μαθητής στο πρόγραμμα ως μέρος των ετήσιων αξιολογήσεων του φοιτητή.

Πού ο φοιτητής ολοκληρώνει την απαίτηση άσκησης / πρακτικής των 2.500 ωρών;

Οι σπουδαστές στο διδακτορικό κλινικό πρόγραμμα πρέπει να συγκεντρώσουν συνολικά 2.500 ώρες εγκεκριμένης και εποπτευόμενης κλινικής εμπειρίας. Αυτές οι ώρες αποκτώνται σε δύο "επίπεδα" εκπαίδευσης: Πρακτική (απαιτούνται 1000 ώρες) και πρακτική άσκηση (απαιτείται 1.500 ώρες). Και τα δύο επίπεδα κατάρτισης λαμβάνονται σε τοποθεσίες εκτός της πανεπιστημιούπολης, όπως ιδιωτικές πρακτικές ομάδων, κλινικές, νοσοκομεία, θεραπευτικά κέντρα ή άλλες υπηρεσίες, στις οποίες οι ψυχολόγοι παρέχουν υπηρεσίες. Η πρακτική άσκηση είναι ένα χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης με πιο εντατική και κατευθυνόμενη εποπτεία και επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου έτους των τάξεων στο Pacifica. Το εγχειρίδιο κλινικής εκπαίδευσης περιγράφει τις απαιτήσεις για την έναρξη της κλινικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στην πανεπιστημιούπολη, οι φοιτητές συμμετέχουν σε σεμινάρια πρακτικής άσκησης την Πέμπτη το βράδυ, σχεδιασμένα για να εδραιώσουν την εμπειρία τους στον τομέα της κλινικής κατάρτισης σε συζητήσεις μικρών ομάδων, διασκέψεις περίπτωσης και εντατική εποπτεία από τη σχολή. Σε αντίθεση με την πρακτική εξάσκηση, η πρακτική άσκηση είναι ένα υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης με περισσότερη ανεξαρτησία και ευθύνη και αναλαμβάνεται αφού ο φοιτητής έχει ολοκληρώσει όλα τα μαθήματα και έχει περάσει τις περιεκτικές εξετάσεις. Η πρακτική άσκηση, σε αντίθεση με την πρακτική άσκηση, είναι μια συνοπτική εμπειρία κατάρτισης, στην οποία ασκούνται οι δεξιότητες και οι γνώσεις που αποκτώνται μέσω των μαθημάτων και των πρακτικών εμπειριών. Όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιγράφονται εδώ συντονίζονται και υποστηρίζονται από την Υπηρεσία Εκπαίδευσης της Pacifica, συμπεριλαμβανομένου του Συντονιστή Εκπαίδευσης και του Διευθυντή Κλινικής Κατάρτισης.

Μπορεί ένας μαθητής να χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες ώρες προσωπικής θεραπείας για να ικανοποιήσει την απαίτηση ατομικής θεραπείας 60 ωρών;

Η απαίτηση προσωπικής θεραπείας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος, απαραίτητο για την ανάπτυξη κλινικών που χρησιμοποιούν τους εαυτούς τους ως μέσο θεραπείας άλλων. Επιπλέον, η προσωπική αυτογνωσία είναι απαραίτητη για τις άλλες διαδικασίες της φοίτησης, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ερευνητικών μελετών με ανθρώπινους συμμετέχοντες ή της συμμετοχής σε κλινικούς και επιστημονικούς διαλόγους στον τομέα που επεκτείνουν την ψυχολογική γνώση. Ως εκ τούτου, πρέπει να ολοκληρωθεί το ελάχιστο 60 ωρών προσωπικής θεραπείας, ενώ ένας φοιτητής εγγράφεται στο πρόγραμμα. Αυτές οι ώρες μπορεί να ολοκληρωθούν σε μεμονωμένες, ομαδικές, ζευγαριές ή οικογενειακές ρυθμίσεις.

72271_DSC04589_preview.jpeg

Επισκόπηση προγράμματος σπουδών

Κλινική Ψυχολογία Ph.D. Τα μαθήματα γίνονται σε τετραήμερες συνεδρίες (από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Κυριακής) μία φορά κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της πτώσης, του χειμώνα και της άνοιξης. Υπάρχει επίσης μια επταήμερη καλοκαιρινή συνεδρία κάθε χρόνο. Μεταξύ των μαθησιακών συνόδων, συμβουλών, καθοδήγησης, μελέτης και διδασκαλίας συνεχίζονται μέσω ατομικής και ομαδικής καθοδήγησης από την σχολή, την ηλεκτρονική μάθηση και ομάδες υποστήριξης κοόρτης.

Πρώτος χρόνος

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 • Ιστορία και Συστήματα Ψυχολογίας - CP 700, 2 μονάδες

 • Ψυχολογική αξιολόγηση I - CP 930, 2 μονάδες

 • Ψυχολογική Αξιολόγηση II - CP 931, 2 μονάδες

 • Νομική, Ηθική και Επαγγελματική Πρακτική - CP 832, 2 μονάδες

 • Προχωρημένη Ψυχοπαθολογία I - CP 730, 2 μονάδες

 • Βιολογικά θεμέλια της ανθρώπινης συμπεριφοράς - CP 735, 2 μονάδες

 • Φαινομενολογική Ψυχολογία: Θεωρία και Πρακτική - CL 917, 2 μονάδες

 • Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία I - CP 711, 2 μονάδες

 • Εισαγωγή στην ψυχολογία βάθους και τις παραδόσεις ανθρώπινης επιστήμης - CL 819, 2 μονάδες

 • Ψυχοθεραπεία βασισμένη στο Jungian I - CP 810, 2 μονάδες

 • Ειδικά Θέματα - CP 799, 2 μονάδες

 • Σεμινάριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης I - CL 755, 1 μονάδα

 • Σεμινάριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης II - CL 756, 1 μονάδα

 • Σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης III - CL 757, 1 μονάδα

 • Σχέδια έρευνας και μεθοδολογία I: Επισκόπηση - CP 932, 2 μονάδες

 • Ερευνητικά Σχέδια και Μεθοδολογία ΙΙ: Ποιοτικές Μέθοδοι - CP 933, 2 μονάδες

 • Ποσοτικός Σχεδιασμός και Μοναδική Στατιστική Ανάλυση - CP 926, 3 μονάδες

 • Ετήσια ετήσια αξιολόγηση για την πρόοδο του προγράμματος - CL 758, 0 μονάδες

Δεύτερη χρονιά

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 • Αρχές Ψυχοφαρμακολογίας - CP 873, 2 μονάδες

 • Αναπτυξιακή Ψυχολογία Μέσω της Διάρκειας ζωής - CP 830, 3 μονάδες

 • Αλκοόλ, χημική εξάρτηση και εθιστικές συμπεριφορές - CL 900, 2 μονάδες

 • Αυτόχθονες προσεγγίσεις στην ψυχολογία - CP 803, 1 μονάδα

 • Γνωστικά Θεμέλια της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς - CL 837, 2 μονάδες

 • Συναισθηματικά θεμέλια της ανθρώπινης συμπεριφοράς - CL 838, 2 μονάδες

 • Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία II - CP 712, 2 μονάδες

 • Αρχετυπική Ψυχολογία: Θεωρία και Πρακτική - CP 840, 2 μονάδες

 • Κοινωνικά θεμέλια της ανθρώπινης συμπεριφοράς - CL 800, 2 μονάδες

 • Ειδικά Θέματα - CP 799, 2 μονάδες

 • Ψυχοθεραπεία βασισμένη στο Jungian II - CP 811, 2 μονάδες

 • Σεμινάριο πρακτικής παρακολούθησης I - CL 759, 1 μονάδα

 • Σεμινάριο πρακτικής παρακολούθησης II - CL 760, 1 μονάδα

 • Σεμινάριο πρακτικής παρακολούθησης III - CL 761, 1 μονάδα

 • Βάθος Ψυχολογικές μέθοδοι I - CL 928, 2 μονάδες

 • Διατριβή Ανάπτυξη I - CP 961, 1 μονάδα

 • Έργα έρευνας III: Δοκιμή και μέτρηση - CP 934, 2 μονάδες

 • Ετήσια ετήσια αξιολόγηση για την πρόοδο του προγράμματος - CL 762, 0 μονάδες

Τρίτος χρόνος

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 • Προχωρημένη Ψυχοπαθολογία II - CP 731, 2 μονάδες

 • Ψυχοθεραπεία με ποικίλους πληθυσμούς - CP 845, 2 μονάδες

 • Αρχές Κλινικής Επιτήρησης και Διαβούλευσης - CL 752, 2 μονάδες

 • Προβλεπόμενη Αξιολόγηση Προσωπικότητας - CL 938, 1 μονάδα

 • Βέλτιστες πρακτικές βασισμένες σε αποδεικτικά στοιχεία - CL 912, 2 μονάδες

 • Βία και τραύμα - CP 834, 1 μονάδα

 • Φύλο και ανθρώπινη σεξουαλικότητα - CP 901, 1 μονάδα

 • Ψυχοθεραπεία μετά την Jungian: Θεωρία και Πρακτική - CP 745, 2 μονάδες

 • Imaginal Ψυχοθεραπεία - CP 814, 2 μονάδες

 • Ειδικά Θέματα - CP 799, 2 μονάδες

 • Ψυχοθεραπευτικό Σεμινάριο I - CL 763, 1 μονάδα

 • Ψυχοθεραπευτικό Σεμινάριο ΙΙ - CL 764, 1 μονάδα

 • Ψυχοθεραπευτικό Σεμινάριο III - CL 765, 1 μονάδα

 • Διατριβή Ανάπτυξης ΙΙ - CP 962, 2 μονάδες

 • Βάθος Ψυχολογικές Μέθοδοι II - CL 929, 2 μονάδες

 • Διατριβή Ανάπτυξης ΙΙΙ - CP 963, 2 μονάδες

 • Ερευνητικά Σχέδια και Μεθοδολογία IV: Προηγμένες Ποιοτικές Μέθοδοι - CL 940, 2 μονάδες

 • Ετήσια ετήσια αξιολόγηση για την πρόοδο του προγράμματος - CL 766, 0 μονάδες

Συνέχιση

Προγράμματα Capstone και Απαιτήσεις Προγράμματος

 • Πλήρες χαρτοφυλάκιο εξετάσεων - CP 989, 0 μονάδες

 • Διατριβή γραπτώς - CP 990, 15 μονάδες

 • Προσωπική Ψυχοθεραπεία - CP 950, 0 μονάδες

Απαιτήσεις για αποφοίτηση

Πτυχίο Απαιτήσεις για αποφοίτηση

 1. Οι φοιτητές πρέπει να ολοκληρώσουν συνολικά 105 τετάρτων μονάδων για να εκπληρώσουν την απαίτηση μονάδας για βαθμολόγηση.

 1. Για κάθε ολοκληρωμένο μάθημα απαιτείται ελάχιστος βαθμός "Β". Πρέπει να διατηρηθεί ένας σωρευτικός μέσος βαθμός βαθμού 3.0.

 1. Οι σπουδαστές πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής όπως διατυπώνονται στο Student Handbook.

 1. Οι μαθητές πρέπει να υποβάλουν και να υπερασπιστούν μια πρωτότυπη διατριβή αποδεκτή από τη σχολή.

 1. Οι φοιτητές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 1.000 ώρες άσκησης, 1.500 ώρες πρακτικής άσκησης και 60 ώρες προσωπικής θεραπείας.

 1. Οι σπουδαστές πρέπει να περάσουν με επιτυχία το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στο τέλος του τρίτου έτους.

Κλινική εκπαίδευση

Απαιτούνται τουλάχιστον 1.000 ώρες άσκησης και 1.500 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι φοιτητές πρέπει να αποκτήσουν το Internship μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Συνιστάται ιδιαίτερα αυτές οι πρακτικές να ολοκληρωθούν σε ένα διεπιστημονικό περιβάλλον που προσφέρει μια ποικιλία εμπειριών κατάρτισης. Η προ-διδακτορική πρακτική στην κλινική ψυχολογία είναι μια εποπτευόμενη συνολική εμπειρία κατάρτισης, η οποία ενσωματώνει την ακαδημαϊκή μάθηση και την προηγουμένως εφαρμοσμένη κλινική εκπαίδευση στο επίπεδο πρακτικής άσκησης. Μετά την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού προγράμματος, των εξετάσεων, των διατριβών και των 1000 ωρών πρακτικής εξάσκησης, οι σπουδαστές με καλή φυσική κατάσταση πρέπει να ολοκληρώσουν 1500 ώρες προ-διδακτορικής πρακτικής στην κλινική ψυχολογία. Οι σπουδαστές από την Καλιφόρνια μπορούν να συμμετάσχουν στο σύστημα ταυτοποίησης Καλιφόρνιας για πρακτική άσκηση μέσω του Κέντρου Πρακτικής Ψυχολογίας της Καλιφόρνια (CAPIC). Οι υποψήφιοι για την πρακτική άσκηση πρέπει να αποδεικνύουν την ετοιμότητα να υποβάλουν αίτηση για πρακτική άσκηση στον Διευθυντή Κλινικής Κατάρτισης.

Για μια πλήρη περιγραφή όλων των απαιτήσεων, συμβουλευτείτε την τρέχουσα έκδοση του Εγχειριδίου σπουδαστών Pacifica, του εγχειριδίου κλινικής εκπαίδευσης και του εγχειριδίου διατριβής.

Τμήμα Μentorship

Κάθε φοιτητής έχει ανατεθεί Σύμβουλος Σχολής για καθοδήγηση καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι Σύμβουλοι της Σχολής συναντιούνται τακτικά με τους συμβούλους των φοιτητών τους για να παρακολουθούν τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, να συζητούν τα ερευνητικά ενδιαφέροντα, να επιβλέπουν την κλινική εξέλιξη, να βοηθούν με τις διατριβικές αποφάσεις και να παρέχουν προσωπική και επαγγελματική υποστήριξη.

Προετοιμασία για Άδεια Κλινικής Ψυχολογίας

Αυτό το πρόγραμμα σπουδών δεν προορίζεται να καλύψει όλες τις απαιτήσεις κάθε κράτους για την άδεια στην κλινική ψυχολογία. Οι σπουδαστές που αναζητούν άδεια στην Καλιφόρνια αποκτούν περιφερειακή διαπιστευμένη εκπαίδευση διδακτορικών σπουδών που τους καθιστά ικανό να ασκήσουν άδεια ως κλινικός ψυχολόγος στην πολιτεία της Καλιφόρνιας (επειδή οι απαιτήσεις μπορεί να αλλάξουν, οι σπουδαστές είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της επίγνωσης των κανονισμών περί αδειοδότησης από το κράτος). Οι φοιτητές μπορεί να χρειαστεί να πληρούν τις πρόσθετες απαιτήσεις άδειας χρήσης στις χώρες καταγωγής τους. Κάθε φοιτητής είναι υπεύθυνος για τον προσδιορισμό και τη διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά τις απαιτήσεις περί κρατικής άδειας.

Για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό χρέος, τα κέρδη και τα ποσοστά ολοκλήρωσης των φοιτητών που παρακολουθούν αυτό το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη σελίδα Αποτελεσματική απασχόληση. Pacifica Graduate Institute 's Psy.D. και Ph.D. τα προγράμματα είναι διαπιστευμένα από τη Δυτική Ένωση Σχολείων και Κολλεγίων (WASC) και το Υπουργείο Παιδείας να προσφέρει οικονομική βοήθεια. Τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών της Pacifica στην κλινική ψυχολογία δεν είναι διαπιστευμένα από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Απαιτήσεις εισδοχής

 • Οι υποψήφιοι αναμένεται να φέρουν ισχυρή βάση στην ψυχολογική υποτροφία, συγκεκριμένα στην επιστημονική έρευνα και γραφή, καθώς και σε ένα αποδεδειγμένο ενδιαφέρον και ικανότητα για τη μελέτη της βάσης ψυχολογίας, η οποία θα αξιολογηθεί κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για υποψήφιοι πτυχιούχους.

 • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ψυχολογική σκέψη και παρουσιάζουν στοιχεία συναισθηματικής ανθεκτικότητας, πολιτιστικής ευαισθητοποίησης και δέσμευσης για επιστημονικές ερωτήσεις που είναι απαραίτητες για να συνεργαστούν με διαφορετικά άτομα και κοινότητες

 • Εκτός από τις προηγμένες δεξιότητες γραφής και υποτροφιών, οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα έχουν επιβλέψει την κλινική εμπειρία και θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις σχέσεις μεταξύ της ψυχολογίας, των ανθρωπιστικών επιστημών και των ανθρωπιστικών επιστημών.

 • Η εμπειρία της προσωπικής ψυχοθεραπείας βάθους είναι πολύτιμη.

 • Απαιτήσεις εφαρμογής:

  • Προσωπική δήλωση (3-5 σελίδες)
  • Βιογραφικό σημείωμα / βιογραφικό σημείωμα
  • Ελάχιστη 10 σελίδες Ακαδημαϊκή γραφή Δείγμα και πρόσθετο δείγμα γραφής στο ασυνείδητο
  • 3 γράμματα με τη φόρμα σύστασης
  • Επίσημες μεταγραφές - πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου / μεταπτυχιακού τίτλου από αναγνωρισμένο ή αναγνωρισμένο από το κράτος ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις