School of Agriculture - University of Lisbon
Εισαγωγή
Το διεθνές Ph.D. πρόγραμμα στη «Γεωργική Καινοτομία στις Τροπικές Αλυσίδες Τροφίμων» προσφέρεται από κοινού από τη «Σχολή Γεωργίας (ISA, ULisboa)» του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας και τη «Σχολή Οικονομικών & Διοίκησης της Λισαβόνας (ISEG, ULisboa)», σε συνεργασία με το «Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γεωργική και Κτηνιατρική Έρευνα (INIAV – Κρατικό Εργαστήριο)». Ένα μυθιστόρημα και καινοτόμο Ph.D. πρόγραμμα για μαθητές από εύκρατες χώρες με δεξιότητες στη γεωργία και τις αλυσίδες αγροδιατροφής που αναζητούν τροπικές περιοχές και για μαθητές από τροπικές χώρες που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις ικανότητές τους με έκθεση σε νέες τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις, μέσω μιας διεθνούς εκπαιδευτικής εμπειρίας. Ένα κορυφαίο μάθημα που παρέχει υψηλής ποιότητας θεωρητική, μεθοδολογική και βασική εκπαίδευση στην τροπική γεωργία και τις αλυσίδες αξίας για να καθοδηγήσει επιτυχημένους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και μελλοντικούς ηγέτες ανάπτυξης στη μεταμόρφωση των κοινωνιών μέσω της ανάπτυξης ενός σύγχρονου, βιώσιμου και ζωτικού αγροτικού τομέα.
Γιατί να επιλέξετε;
Αναγνώριση του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, που κατέχει την καλύτερη εθνική θέση σε διεθνείς κατατάξεις, ενός έμπειρου διδακτικού σώματος που ασχολείται με αναγνωρισμένες Ερευνητικές Μονάδες και υψηλή διεθνοποίηση. Οι ιστορικοί και συνεχείς δεσμοί με τη διδασκαλία και τη μεταφορά γνώσης στην τροπική γεωπονία είναι ένα ισχυρό σήμα ταυτότητας του ISA, υποστηρίζοντας μια «διδασκαλία που βασίζεται σε έργα». Δυνατότητα παρακολούθησης του Ph.D. πορεία σε εντατικό καθεστώς, ελαχιστοποιώντας τις περιόδους στο εξωτερικό και τα έξοδα μετακίνησης. Συνέργειες μέσω συνδέσεων με το δίκτυο AGRINATURA, το Κέντρο Τροπικών Μελετών για την Ανάπτυξη (CENTROP) και τα Κολέγια Τροφίμων, Γεωργίας και Δασοκομίας (F3) και Τροπικών (CTROP) της ULisboa. Συνέργειες με διεθνή έργα με τροπικές περιοχές, στα οποία συμμετέχουν τα τρία ιδρύματα, καθώς και κοινές συνεργατικές εργασίες στις συμμετέχουσες χώρες.
Οραμα
Ένα κορυφαίο μάθημα που παρέχει υψηλής ποιότητας θεωρητική, μεθοδολογική και βασική εκπαίδευση στην τροπική γεωργία και τις αλυσίδες αξίας για να καθοδηγήσει επιτυχημένους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και μελλοντικούς ηγέτες ανάπτυξης στη μεταμόρφωση των κοινωνιών μέσω της ανάπτυξης ενός σύγχρονου, βιώσιμου και ζωτικού αγροτικού τομέα.
Γιατί να επιλέξετε αυτό το διδακτορικό πρόγραμμα;
- Αναγνώριση του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, που κατέχει την καλύτερη εθνική θέση σε διεθνείς κατατάξεις, ενός έμπειρου διδακτικού σώματος που ασχολείται με αναγνωρισμένες Ερευνητικές Μονάδες και υψηλή διεθνοποίηση.
- Οι ιστορικοί και συνεχείς δεσμοί με τη διδασκαλία και τη μεταφορά γνώσης στην τροπική γεωπονία είναι ένα ισχυρό σήμα ταυτότητας του ISA, υποστηρίζοντας μια «διδασκαλία που βασίζεται σε έργα».
- Η συμμετοχή στην Κοινοπραξία Σχολών Γεωργικών Επιστημών (CECA), που πλαισιώνεται από την UNESCO μέσω του "Διεθνούς Κέντρου Προηγμένης Κατάρτισης στις Θεμελιώδεις Επιστήμες των Ερευνητών CPLP" παρέχει υποτροφίες διδακτορικού σε φοιτητές από αφρικανοπορτογαλόφωνες χώρες και το Ανατολικό Τιμόρ.
- Δυνατότητα παρακολούθησης του Ph.D. πορεία σε εντατικό καθεστώς, ελαχιστοποιώντας τις περιόδους στο εξωτερικό και τα έξοδα μετακίνησης.
- Συνέργειες μέσω συνδέσεων με το δίκτυο AGRINATURA, το Κέντρο Τροπικών Μελετών για την Ανάπτυξη (CENTROP) και τα Κολέγια Τροφίμων, Γεωργίας και Δασοκομίας (F3) και Τροπικών (CTROP) της ULisboa.
- Συμμετοχή ISA και ISEG στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ΕΝΩΣΤΕ! - Πανεπιστημιακό Δίκτυο Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Μηχανικής.
- Συνέργειες με διεθνή έργα με τροπικές περιοχές, στα οποία συμμετέχουν τα τρία ιδρύματα, καθώς και κοινές συνεργατικές εργασίες στις συμμετέχουσες χώρες.
Εισαγωγές
Διαδικασία αίτησης
Οι αιτήσεις απευθύνονται στον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της Σχολής Γεωργίας του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας.
Ολόκληρη η διαδικασία υποβολής αίτησης πρέπει να διδάσκεται στα αγγλικά και να περιλαμβάνει τα ακόλουθα έγγραφα:
- Αντίγραφο έγκυρου εγγράφου ταυτότητας (εθνική ταυτότητα ή διαβατήριο)
- Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις προσόντων, συγκεκριμένα πιστοποιητικά ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών που να αναγράφουν τους αντίστοιχους τελικούς βαθμούς
- Βιογραφικό σημείωμα
- Πρόταση έργου (μέγιστο 3.000 λέξεις, αναφέροντας το υπερσύγχρονο πλαίσιο, τους κύριους στόχους και τη μεθοδολογική προσέγγιση που πρέπει να ακολουθηθεί)
- Επιστολή αιτιολογίας
- Δύο συστατικές/συστατικές επιστολές
- Αποδεικτικό επάρκειας αγγλικής γλώσσας (επίπεδο B1 ή υψηλότερο σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR) ή εναλλακτική απόδειξη εξαιρετικών δεξιοτήτων επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα) - εάν ο υποψήφιος δεν είναι μητρικός ομιλητής της αγγλικής γλώσσας
- Η δήλωση αναφέρει ότι ο υποψήφιος δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τον κώδικα δεοντολογίας του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας
- Άλλα έγγραφα που θεωρούνται σχετικά με την αίτηση
- Ένδειξη της διεύθυνσης email στην οποία γίνεται όλη η επικοινωνία
Κριτήρια Επιλογής και Κατάταξης
Οι υποψήφιοι επιλέγονται και κατατάσσονται από την επιτροπή συντονισμού των μαθημάτων εξετάζοντας τα έγγραφα της αίτησης και πραγματοποιώντας συνεντεύξεις.
α) Για την τεκμηριωτική αξιολόγηση των αιτήσεων εφαρμόζονται τα ακόλουθα κριτήρια, αποτιμημένα σε κλίμακα από 0 έως 100, στα οποία αντιστοιχούν οι αναγραφόμενες σταθμίσεις:
- Ακαδημαϊκά προσόντα (πτυχία που αποκτήθηκαν, επάρκεια και κατάταξη) - 25%
- Κίνητρο και επάρκεια των ερευνητικών ενδιαφερόντων στο Διδακτορικό Πρόγραμμα (μέσω της αξιολόγησης της επιστολής κινήτρων) - 5%
- Επαγγελματική εμπειρία και ικανότητες για ανάπτυξη έρευνας - 15%
- Επιστημονική, τεχνική και ακαδημαϊκή αξία του βιογραφικού σημειώματος (μέσω της αξιολόγησης του αρχείου δημοσιεύσεων/επικοινωνιών) - 20%
- Ποιότητα, συνάφεια και καινοτομία της ερευνητικής πρότασης που υποβλήθηκε - 30%
- Άλλες ικανότητες που αποκαλύπτονται από την ανάλυση των πληροφοριών που παρέχονται στις συστατικές επιστολές - 5%
Η ταξινόμηση της τεκμηριωτικής ανάλυσης προκύπτει από τον σταθμισμένο μέσο όρο των ταξινομήσεων που προέκυψαν σε κάθε κριτήριο, αποκλείοντας τους υποψηφίους με κατάταξη κάτω από 60 μονάδες.
Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί σε συνέντευξη, η οποία στοχεύει στην εμβάθυνση των τεκμηριωμένων πληροφοριών, καθώς και στην αξιολόγηση άλλων δεξιοτήτων που εκφράζει ο υποψήφιος.
β) Η συνέντευξη διεξάγεται στα αγγλικά και βαθμολογείται σε κλίμακα από 0 έως 100, σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:
- Δεξιότητες επικοινωνίας
- Αναλυτικές δεξιότητες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του διδακτορικού προγράμματος
- Κινητήρια ικανότητα
- Διαπροσωπικές δεξιότητες
Εξαιρούνται οι υποψήφιοι με κατάταξη κάτω των 60 μορίων στη συνέντευξη.
Η τελική αξιολόγηση των υποψηφίων προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών που συγκεντρώθηκαν στην αξιολόγηση τεκμηρίωσης (60%) και στη συνέντευξη (40%).