
Μεταπτυχιακό in
Ερευνητικά Πτυχία (MPhil/PhD) στην Ανθρωπολογία & Κοινωνιολογία SOAS University of London

Εισαγωγή
Τρόπος Παρακολούθησης: Πλήρης ή Μερικής απασχόλησης
Η πλειονότητα των αποφοίτων διδακτορικού μας έχουν ξεκινήσει μια ακαδημαϊκή καριέρα, λαμβάνοντας διαλέξεις σε πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στο εξωτερικό ή επιδιώκοντας περαιτέρω τα ενδιαφέροντά τους μέσω μεταδιδακτορικών υποτροφιών και άλλων ερευνητικών θέσεων.
Ταυτόχρονα, SOAS απόφοιτοι διδάκτορα ανθρωπολογίας έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από επαγγέλματα στους τομείς της κοινωνικής έρευνας και της έρευνας αγοράς, των αναπτυξιακών οργανισμών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, της διεθνούς και εθνικής κυβέρνησης και πολιτικής, των υπηρεσιών κληρονομιάς και μουσείων, της δημοσιογραφίας και της συμβουλευτικής υπηρεσίες πολλών ειδών.
Η κοινωνική ανθρωπολογία θεωρείται ευρέως από τους εργοδότες ως εξαιρετική κατάρτιση, που εξοπλίζει τους κατόχους του πτυχίου με μια σειρά περιζήτητων δεξιοτήτων. Το MPhil/PhD προσφέρει στους αποφοίτους την ευκαιρία να ενισχύσουν τις ποιοτικές ερευνητικές τους δεξιότητες και να προωθήσουν την τεχνογνωσία τους στον επιλεγμένο τομέα σπουδών. Με αυτόν τον τρόπο εξοπλισμένα, είναι πολύτιμα όχι μόνο για τη δημιουργία των εμπειρικών δεδομένων που απαιτούνται για τη λήψη ορισμένων αποφάσεων, αλλά και για την παροχή των απαραίτητων κρίσιμων εργαλείων που επιτρέπουν στους οργανισμούς να καινοτομούν και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου.
Το SOAS στην Κοινωνική Ανθρωπολογία αναγνωρίζεται από το ESRC ως μάθημα +3 και 1+3.
Εκθεσιακός χώρος
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
Ερευνα Pathways
Υπάρχουν πολλές πιθανές έρευνες Pathways διαθέσιμες για ερευνητές στο τμήμα. Αυτά είναι:
- Το +3 Pathway
- Το 1+3 Pathway
- Το 2+3 Pathway
- Το +4 Pathway
Το +3 Pathway είναι το τυπικό μας MPhil/PhD Pathway κατάλληλο για υποψήφιους με υπάρχον πτυχίο μεταπτυχιακού επιπέδου στην ανθρωπολογία. Οι υποψήφιοι εγγράφονται αρχικά ως φοιτητές MPhil. Για φοιτητές πλήρους φοίτησης, το πρώτο έτος εγγραφής περιλαμβάνει εκπαίδευση μεθόδων έρευνας και ανάπτυξη έργων, με αποκορύφωμα την αναβάθμιση σε εγγραφή διδακτορικού. Με την επιτυχή αναβάθμιση, το δεύτερο έτος δαπανάται γενικά για τη διεξαγωγή επιτόπιας εργασίας. Ο τρίτος χρόνος αφιερώνεται στη συγγραφή.
Το 1+3 Pathway περιλαμβάνει ένα έτος στο αναγνωρισμένο από το ESRC πρόγραμμα MRes Social Anthropology, ακολουθούμενο από τρία χρόνια στο πρόγραμμα MPhil/PhD. Αυτό το Pathway είναι κατάλληλο για υποψηφίους με προπτυχιακό πτυχίο στην ανθρωπολογία αλλά χωρίς εκπαίδευση σε επίπεδο Master στον κλάδο. Η διατριβή για το MRes Social Anthropology αποτελεί τη βάση για την ερευνητική έκθεση και την πρόταση επιτόπιας εργασίας που απαιτούνται για την αναβάθμιση από πτυχίο σε διδακτορικό. Κατά συνέπεια, η διαδικασία αναβάθμισης πραγματοποιείται γενικά νωρίς το πρώτο έτος του τμήματος +3 του Pathway και ο μαθητής μπορεί να αναμένει να φύγει για επιτόπια εργασία μετά από περίπου ένα τρίμηνο.
Το 2+3 Pathway προορίζεται για όσους έχουν προπτυχιακό πτυχίο στην ανθρωπολογία αλλά χρειάζονται πρόσθετη εντατική εκπαίδευση σε μια καθορισμένη αφρικανική ή ασιατική γλώσσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιτόπια εργασία. Περιλαμβάνει το διετές MRes Social Anthropology and Intensive Language, ακολουθούμενο από τρία χρόνια στο πρόγραμμα MPhil/PhD. Όπως και με το 1+3 Pathway , οι υποψήφιοι μπορούν να αναβαθμιστούν και να ξεκινήσουν την επιτόπια εργασία νωρίτερα κατά το πρώτο έτος εγγραφής MPhil/PhD από τους φοιτητές στο τυπικό +3 Pathway .
Το +4 Pathway προορίζεται για φοιτητές με υφιστάμενο πτυχίο μεταπτυχιακού τίτλου στην ανθρωπολογία που χρειάζονται πρόσθετη εντατική γλωσσική εκπαίδευση προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιτόπια εργασία. Το Pathway περιλαμβάνει μια περίοδο επιτόπιας εκπαίδευσης δύο ετών, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής γλωσσικής εκπαίδευσης, και την ευκαιρία, όπου χρειάζεται, για σύντομες επισκέψεις εξοικείωσης πριν από την εργασία πεδίου σε αναμενόμενους χώρους επιτόπιας εργασίας ή/και επιτόπου γλωσσική εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι αναμένεται να αναβαθμιστούν σε διδακτορικό στην έναρξη του δεύτερου έτους εγγραφής τους.
Οι παραπάνω περιγραφές βασίζονται σε εγγραφή πλήρους απασχόλησης. Κάθε ένα από αυτά τα Pathways είναι επίσης διαθέσιμο σε βάση μερικής απασχόλησης (π.χ. το +3 Pathway μπορεί να ληφθεί με μερική απασχόληση για έξι χρόνια). Οι μαθητές σε καθένα από αυτά τα Pathways μπορεί επίσης να είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για ένα επιπλέον έτος εγγραφής με μειωμένο επίπεδο αμοιβής για την κατάσταση «συνέχεια».
Όπως περιγράφεται παραπάνω, αναμένεται ότι οι υποψήφιοι για το παραπάνω πτυχίο έρευνας Pathways θα έχουν ήδη εκπαίδευση στην ανθρωπολογία σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο (ανάλογα με το Pathway ). Αναγνωρίζουμε, ωστόσο, ότι ορισμένοι υποψήφιοι μπορεί να έχουν ανθρωπολογική εκπαίδευση χωρίς επίσημο πτυχίο στην ανθρωπολογία. Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή Διδακτορικών Σπουδών για να συζητήσουν τις ιδιαίτερες περιστάσεις τους. Όταν οι υποψήφιοι δεν έχουν επαρκή ανθρωπολογική βάση, μπορεί να τους συμβουλεύσουμε πρώτα να λάβουν ένα από τα διδασκόμενα προγράμματα μεταπτυχιακού μας (και όχι το μεταπτυχιακό στις Μέθοδοι Ανθρωπολογικής Έρευνας) προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για το +3 ή +4 MPhil/PhD Pathways .
Δομή
Κατά το πρώτο έτος, κάθε φοιτητής MPhil διορίζεται μια τριμελής ερευνητική επιτροπή που αποτελείται από έναν κύριο επόπτη, έναν δεύτερο επόπτη και τον καθηγητή έρευνας. Οι φοιτητές του MPhil παρακολουθούν το εβδομαδιαίο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Έρευνας και το μάθημα Research Methods και παρακολουθούν σχετική γλωσσική εκπαίδευση. Οι φοιτητές του MPhil μπορεί επίσης να χρειαστεί να παρακολουθήσουν πρόσθετα περιφερειακά, θεματικά ή θεωρητικά μαθήματα που σχετίζονται με την εξειδίκευση που έχουν επιλέξει. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας ερευνητικής έκθεσης 20.000 λέξεων και μιας πρότασης επιτόπιας εργασίας, οι φοιτητές του MPhil αναβαθμίζονται σε διδακτορικό και ξεκινούν την εργασία πεδίου. Η εμπειρία της επιτόπιας εργασίας αποτελεί τη βάση μιας διατριβής 100.000 λέξεων η οποία θα πρέπει να επιδεικνύει πρωτότυπη σκέψη και να συνεισφέρει σημαντικά στον κλάδο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μετά την εργασία πεδίου, οι διδάκτορες παρακολουθούν το εβδομαδιαίο σεμινάριο μετά την εργασία πεδίου και έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία τους σε εξέλιξη. Οι φοιτητές MPhil και PhD ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν την ποικιλία σεμιναρίων και εργαστηρίων που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Σχολή.
Υποχρεωτικά μαθήματα
Οι φοιτητές που αναλαμβάνουν διδακτορικό έχουν μερικές απαιτήσεις στο πρώτο τους έτος. Απαιτείται να παρακολουθήσουν το μάθημα Research Methods in Anthropology (15Cr) 15PANH091 και να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Έρευνας κάθε εβδομάδα. Αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της σειράς σεμιναρίων του Τμήματος (διαφημίζονται εβδομαδιαία). Απαιτείται να συντάξουν Έκθεση Έρευνας και Πρόταση Επιτόπιας Εργασίας. Απαιτείται να υποβάλουν έντυπο Δεοντολογίας. Θα συναντούν τους προϊσταμένους τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Γενικά, αυτό θα είναι ανά δεκαπενθήμερο για φοιτητές πλήρους φοίτησης, ωστόσο, μπορεί να είναι σκόπιμο να συναντώνται περισσότερο ή λιγότερο συχνά σε διαφορετικά στάδια. Ορισμένοι επόπτες μπορεί να ζητήσουν από τους διδακτορικούς φοιτητές να παρακολουθήσουν πρόσθετες ενότητες κατά το πρώτο έτος του διδακτορικού τους.
- Μέθοδοι Έρευνας στην Ανθρωπολογία (15 μονάδες)
Όλοι οι σπουδαστές που είναι εγγεγραμμένοι στο πρώτο έτος του πτυχίου MPhil/PhD υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να περάσουν το μάθημα, δηλαδή να περάσουν την αξιολόγηση του μαθήματος για αυτό το μάθημα και το συνοδευτικό μάθημα για τις ποσοτικές μεθόδους.
Στατιστικές Μέθοδοι Έρευνας – Κοινωνικές Επιστήμες
Οι φοιτητές του MPhil ενθαρρύνονται να ολοκληρώσουν μια διαδικτυακή ενότητα που δεν είναι πίστωση, με τίτλο Statistical Methods for Research - Social Sciences που διευθύνεται από το Epigeum.
Ερευνητικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο
Ο στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να προετοιμαστούν για την αναβάθμισή τους σκεπτόμενοι τι πρέπει να είναι ένα ανθρωπολογικό ερευνητικό έργο. Το σεμινάριο έχει επίσης πρωταρχικό στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές στην προετοιμασία των εγγράφων αναβάθμισής τους, το σχέδιο επιτόπιας εργασίας και την αναθεώρηση δεοντολογίας. Αποτελείται από παρουσιάσεις φοιτητών, ασκήσεις τύπου εργαστηρίου και προσκεκλημένες ομιλίες από μέλη του προσωπικού καθώς και από επιστρέφοντες διδακτορικούς φοιτητές. Στο πρώτο τρίμηνο, οι φοιτητές θα εισαγάγουν το ερευνητικό τους θέμα και θα περιγράψουν τους στόχους της διδακτορικής τους έρευνας μέσω συνεργατικής εργασίας με τους συναδέλφους τους. Σε αυτές τις παρουσιάσεις, οι μαθητές αναμένεται να ασχοληθούν με το υλικό που διαβάζουν ή βλέπουν με στόχο να συζητήσουν τις τεχνικές γραφής και παρουσίασης που εμπλέκονται. Τα ερωτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν: τι κάνει την καλή ηθογραφία; Ποιος είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος οργάνωσης και μετάδοσης ενός επιχειρήματος; Ποια είναι τα όρια της εθνογραφίας και πώς έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν; Οι παρουσιάσεις των μαθητών στον 2ο όρο επικεντρώνονται σε ζητήματα ηθικής και πρακτικότητας και στις επιλογές που περιλαμβάνονται στην επιτόπια εργασία.
Εκτός από την υποστήριξη της γραπτής εργασίας που κάνουν οι μαθητές και των ιδεών που διερευνούν στις μεμονωμένες συνεδρίες τους με τους επόπτες, τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Έρευνας στοχεύουν επίσης να εισαγάγουν και να βελτιώσουν τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες. Αυτά περιλαμβάνουν την ικανότητα σύνταξης και επικοινωνίας σύντομων και πιο βιώσιμων παρουσιάσεων σεμιναρίων, την ικανότητα αξιολόγησης της εθνογραφικής γραφής και της εργασίας ο ένας του άλλου με παραγωγικό τρόπο. και την ικανότητα να συνεισφέρεις στις συζητήσεις και στη δημιουργία γνώσης ως μέλος μιας ομάδας. Το σεμινάριο παρέχει ένα ζωτικής σημασίας φόρουμ για τους μαθητές για να αναγνωρίσουν, να συζητήσουν και να αξιολογήσουν ανταγωνιστικές θεωρητικές θέσεις και προσεγγίσεις και να εξετάσουν διαφορετικές μορφές, τεχνικές και στυλ εθνογραφικής (ανα)παρουσίασης και επικοινωνίας. Όλες αυτές οι πτυχές στοχεύουν στη συμβολή στην πνευματική και οργανωτική ανάπτυξη της έκθεσης αναβάθμισης.
Άλλα υποχρεωτικά μαθήματα
Ορισμένοι πρωτοετείς φοιτητές έρευνας μπορεί να χρειαστεί να εγγραφούν σε συγκεκριμένα μαθήματα και πρέπει να ολοκληρώσουν τα μαθήματα που έχει ορίσει ο δάσκαλος. Αυτό θα έχει επισημανθεί στην επιστολή αποδοχής τους στο ερευνητικό πρόγραμμα. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, ο επιβλέπων σας θα σας υπενθυμίσει τη δέσμευσή σας και θα παρακολουθεί την πρόοδό σας στο μάθημα, όπως και ο Διευθυντής Διδακτορικών Σπουδών και ο Διευθυντής της Διδακτορικής Σχολής.
Ανάλυση Εκπαιδευτικών Αναγκών
Όλοι οι φοιτητές ολοκληρώνουν μια ετήσια Ανάλυση Εκπαιδευτικών Αναγκών έως τα τέλη Οκτωβρίου, μέσω PhD Manager. Το TNA είναι μια συνομιλία μεταξύ ενός διδακτορικού ερευνητή και του επικεφαλής επόπτη τους στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους, όπου και τα δύο μέρη εντοπίζουν τομείς δεξιοτήτων που χρειάζονται περαιτέρω ανάπτυξη και κάνουν σχέδια δράσης με προτεραιότητα από εκείνο το έτος.
Διευθυντής PhD
Οι διδακτορικοί φοιτητές χρησιμοποιούν το PhD Manager για να καταγράψουν και να ζητήσουν μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων, οι επόπτες θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν υποστήριξη εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Ωστόσο, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν, τότε η Διδακτορική Σχολή θα πρέπει επίσης να μπορεί να βοηθήσει.
Έκθεση Έρευνας και Πρόταση Επιτόπιας Εργασίας
Κατά το πρώτο έτος σας, ως μέρος του πτυχίου σας, θα γράψετε μια έκθεση έρευνας και μια πρόταση επιτόπιας εργασίας 20.000 λέξεων για ένα θέμα που έχετε επιλέξει και συμφωνήσει με τον προϊστάμενό σας. Αυτό οφείλεται στην αρχή του τριμήνου 3 του πρώτου έτους σας και τυχόν καθυστερημένες υποβολές πρέπει να υποστηρίζονται από τον επόπτη σας και να εγκρίνονται από τον Ερευνητικό Δάσκαλο. Όλοι οι φοιτητές αναμένεται να υποβάλουν αυτήν την έκθεση και να εξεταστούν ζωντανά μέχρι το τέλος του τριμήνου 3. Οι καθυστερημένες υποβολές ενδέχεται να απαιτούν καθυστερήσεις στις εξετάσεις και καθυστέρηση στην αναβάθμιση από πτυχίο σε διδακτορικό. Σε κανέναν μαθητή δεν χορηγείται άδεια να φύγει για επιτόπια εργασία μέχρι να εξεταστεί και να ληφθεί απόφαση για αναβάθμιση.
Διατριβή
Κατά το δεύτερο έτος σας, συνήθως αναμένεται να κάνετε δώδεκα μήνες επιτόπιας εργασίας με βάση την Πρότασή σας για εργασία πεδίου. Τα αιτήματα για μεγαλύτερες περιόδους επιτόπιας εργασίας πρέπει να εγκρίνονται από τον Διευθυντή της Διδακτορικής Σχολής και να υποστηρίζονται από τον προϊστάμενό σας. Κατά την επιστροφή από το πεδίο, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εργασία για τη διδακτορική διατριβή σας 100.000 λέξεων. Αυτή η διατριβή πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου για πτυχία Ανθρωπολογίας.
Φοιτητές μερικής φοίτησης
Εάν είστε μερικής απασχόλησης, τότε, όπως όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές έρευνας, πρέπει να συναντήσετε τον προϊστάμενό σας στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους για να συμφωνήσετε σχετικά με τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες και να ορίσετε τον κατάλληλο τρόπο για εποπτική επαφή. Συνήθως συνιστάται να παρακολουθήσετε το μάθημα Εθνογραφικές Μέθοδοι Έρευνας στο πρώτο έτος και αναμένεται να παρακολουθήσετε τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Έρευνας στο δεύτερο έτος. Κατά τη διάρκεια της θητείας, η επίβλεψη θα έχει τη μορφή ενός μείγματος προσωπικών συναντήσεων και επικοινωνίας μέσω email. Η επίβλεψη πρόσωπο με πρόσωπο τείνει να συμβαίνει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, του Πάσχα ή των καλοκαιρινών διακοπών.
Η πλειονότητα των σεμιναρίων των τμημάτων και πολλά σεμινάρια βασισμένα σε θέματα, πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και τα βράδια. Η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη και στις υπολογιστικές εγκαταστάσεις είναι δυνατή κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας. Η επίσημη διδασκαλία και ένας αυξανόμενος όγκος ερευνητικού υλικού βασισμένου σε θέματα διατίθενται μέσω ηλεκτρονικών πόρων που διατίθενται μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο της Βιβλιοθήκης (συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού εξειδικευμένων μηχανών αναζήτησης ανά θέμα/περιοχή).
Σεμινάρια
Η ποικιλία των σεμιναρίων που μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε στο SOAS και σε ολόκληρο το Λονδίνο, είναι τεράστια και θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί. Το Σεμινάριο του Τμήματος Ανθρωπολογίας συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης και αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της κοινής πνευματικής ζωής του προσωπικού και των μεταπτυχιακών φοιτητών. Αναμένεται να παρακολουθήσουν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν εργασίες σε εξέλιξη, πολλές από τις οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στην αιχμή της ανθρωπολογικής έρευνας. Υπάρχει επίσης ένα τακτικό σεμινάριο PhD Post-Fieldwork που δίνεται από φοιτητές που επιστρέφουν από την εργασία πεδίου. Ενώ αυτό το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές μετά την εργασία πεδίου (και όλοι οι σπουδαστές μετά την εργασία πεδίου αναμένεται να παρακολουθούν τακτικά), οι φοιτητές του MPhil ενθαρρύνονται έντονα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση.
SOAS φιλοξενεί μια ποικιλία από δημόσιες διαλέξεις, συνέδρια και σεμινάρια που διαφημίζονται ευδιάκριτα στη σελίδα εκδηλώσεων SOAS . Το προσωπικό SOAS ανήκει συνήθως σε ένα ακαδημαϊκό τμήμα και ένα περιφερειακό κέντρο (ορισμένα ανήκουν επίσης σε Κέντρα Ειδικού Σκοπού). Εάν έχετε τοπικό ενδιαφέρον, τότε σημειώστε στις αρχές του έτους που θα βρείτε το σχετικό Περιφερειακό Κέντρο όπου θα βρείτε έναν πίνακα πληροφοριών που θα εμφανίζει τις προσεχείς συναντήσεις. Ορισμένα περιφερειακά κέντρα εκδίδουν επίσης ενημερωτικό δελτίο.
Εκτός από το SOAS ίσως θέλετε να εξερευνήσετε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το LSE, το University College και το Goldsmiths College διαθέτουν σημαντικά τμήματα ανθρωπολογίας και διοργανώνουν επίσης εβδομαδιαία σεμινάρια. Μερικοί από εσάς μπορεί να έχουν ειδικά ενδιαφέροντα που κάνουν τον κόπο να αναζητήσετε κολέγια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου που ασχολούνται με ανώτατες σπουδές στην ιατρική, τη νομική, την εκπαίδευση κ.λπ. Οι δυνατότητες είναι πολύ εκτεταμένες και ποικίλες για να αναφερθούν αναλυτικά εδώ. εάν έχετε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, τότε ρωτήστε ένα μέλος του προσωπικού που συμμερίζεται τον ενθουσιασμό σας.
Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε μια Junior Fellowship του Βασιλικού Ανθρωπολογικού Ινστιτούτου (RAI), η οποία θα περιλαμβάνει μια συνδρομή σε περιοδικό στο Journal of the Royal Anthropological Institute και στο Anthropology Today. Η συμμετοχή περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση στη βιβλιοθήκη RAI που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, η οποία φιλοξενεί επίσης σεμινάρια και προβολές ταινιών.
Δεύτερο και τρίτο έτος (και μετά)
Το δεύτερο έτος του διδακτορικού περιλαμβάνει εργασία πεδίου και το τρίτο έτος περιλαμβάνει συγγραφή (100.000 λέξεις). Τον τρίτο χρόνο, αναμένεται να συναντιέστε με τον προϊστάμενό σας περίπου μία φορά το μήνα. Ως φοιτητής μετά την εργασία πεδίου, θα πρέπει επίσης να δώσετε δύο παρουσιάσεις σεμιναρίων στο σεμινάριο μετά την εργασία πεδίου κατά το τρίτο έτος του κύκλου σπουδών σας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να λάβετε σχόλια για τη δουλειά σας από άλλα μέλη του τμήματος καθώς και από τους συναδέλφους σας διδακτορικούς φοιτητές. Ο στόχος του τρίτου έτους είναι να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εργασία ή να δημιουργήσετε ένα μεγάλο μέρος του πρώτου σχεδίου της διατριβής. Πολλοί φοιτητές στη συνέχεια αναζητούν το τέταρτο έτος σπουδών ή Συνέχιση. Όλες οι αλλαγές στο καθεστώς πρέπει να υποστηρίζονται από τον προϊστάμενό σας και να εγκρίνονται από τον Διευθυντή Διδακτορικών Σπουδών και τη Διδακτορική Σχολή. Κατά τη διάρκεια της περιόδου συγγραφής, ο προϊστάμενός σας μπορεί να σας ενθαρρύνει να παρακολουθήσετε συνέδρια και να παρουσιάσετε εργασίες εκτός του SOAS . Κατά το τελευταίο έτος συγγραφής της διατριβής, θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να εξετάζετε το ενδεχόμενο μεταδιδακτορικής εργασίας και να κάνετε αίτηση για υποτροφίες και αγγελίες εργασίας. Κανονικά, ο προϊστάμενός σας θα σας καθοδηγήσει στην προετοιμασία των αιτήσεών σας, αλλά είναι δική σας ευθύνη να εντοπίσετε ευκαιρίες και να τηρήσετε τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.
Σημαντική σημείωση
Οι πληροφορίες στη σελίδα του προγράμματος αντικατοπτρίζουν την προβλεπόμενη δομή του προγράμματος σε σχέση με τη δεδομένη ακαδημαϊκή συνεδρία.
Ευκαιρίες καριέρας
Ερευνητικές Pathways
Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί ερευνητικοί Pathways διατίθενται στους ερευνητές στο Τμήμα. Αυτά είναι:
- Το 3 Pathway
- Η Pathway 1 3
- Η Pathway 2 3
- Το 4 Pathway
Η +3 Pathway είναι στάνταρ MPhil / PhD μας Pathway κατάλληλο για υποψηφίους με μια υπάρχουσα πτυχίο Masters-επίπεδο στην ανθρωπολογία. Οι υποψήφιοι εγγράφονται αρχικά ως φοιτητές MPhil. Για φοιτητές πλήρους φοίτησης, το πρώτο έτος εγγραφής περιλαμβάνει εκπαίδευση μεθόδων έρευνας και ανάπτυξη έργων, με αποκορύφωμα την αναβάθμιση σε εγγραφή διδακτορικού. Με την επιτυχή αναβάθμιση, το δεύτερο έτος δαπανάται γενικά για τη διεξαγωγή επιτόπιας εργασίας. Ο τρίτος χρόνος αφιερώνεται στη συγγραφή.
Το 1+3 Pathway περιλαμβάνει ένα έτος στο αναγνωρισμένο από το ESRC πρόγραμμα MA Anthropological Research Methods ακολουθούμενο από τρία χρόνια στο πρόγραμμα MPhil/PhD. Αυτό το Pathway είναι κατάλληλο για υποψηφίους με προπτυχιακό πτυχίο στην ανθρωπολογία αλλά χωρίς εκπαίδευση σε επίπεδο Master στον κλάδο. Η διατριβή για το MA Anthropological Research Methods αποτελεί τη βάση για την ερευνητική έκθεση και την πρόταση επιτόπιας εργασίας που απαιτείται για την αναβάθμιση από πτυχίο σε διδακτορικό. Κατά συνέπεια, η διαδικασία αναβάθμισης πραγματοποιείται γενικά νωρίς στο πρώτο έτος του τμήματος +3 του Pathway και ο μαθητής μπορεί να αναμένει να φύγει για επιτόπια εργασία μετά από περίπου ένα τρίμηνο.
Το 2+3 Pathway προορίζεται για όσους έχουν προπτυχιακό πτυχίο στην ανθρωπολογία αλλά χρειάζονται πρόσθετη εντατική εκπαίδευση σε μια καθορισμένη αφρικανική ή ασιατική γλώσσα προκειμένου να αναλάβουν επιτόπια εργασία. Περιλαμβάνει το διετές πρόγραμμα MA Anthropological Research Methods and Intensive Language, ακολουθούμενο από τρία χρόνια στο πρόγραμμα MPhil/PhD. Όπως και με το 1+3 Pathway , οι υποψήφιοι μπορούν να αναβαθμιστούν και να ξεκινήσουν την επιτόπια εργασία νωρίτερα κατά το πρώτο έτος εγγραφής MPhil/PhD από τους φοιτητές στο τυπικό +3 Pathway .
Το +4 Pathway προορίζεται για σπουδαστές με υπάρχον πτυχίο μεταπτυχιακού επιπέδου στην ανθρωπολογία που χρειάζονται πρόσθετη εντατική γλωσσική εκπαίδευση προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιτόπια εργασία. Το Pathway περιλαμβάνει μια διετή εκπαιδευτική περίοδο επιτόπιας εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής γλωσσικής εκπαίδευσης, και την ευκαιρία, όπου χρειάζεται, για σύντομες επισκέψεις εξοικείωσης πριν από την εργασία σε αναμενόμενους χώρους επιτόπιας εργασίας ή/και επιτόπου γλωσσική εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι αναμένεται να αναβαθμιστούν σε διδακτορικό στην έναρξη του δεύτερου έτους εγγραφής τους.
Οι παραπάνω περιγραφές βασίζονται σε εγγραφή πλήρους απασχόλησης. Κάθε ένα από αυτά τα Pathways είναι επίσης διαθέσιμο σε βάση μερικής απασχόλησης (π.χ. το +3 Pathway μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μερική απασχόληση για έξι χρόνια). Οι μαθητές σε καθένα από αυτά τα Pathways ενδέχεται επίσης να είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για ένα επιπλέον έτος εγγραφής με μειωμένο επίπεδο αμοιβής για την κατάσταση «συνέχειας».
Όπως περιγράφεται παραπάνω, η προσδοκία είναι ότι οι υποψήφιοι για τις παραπάνω ερευνητικές βαθμό Pathways θα έχουν ήδη κατάρτισης στην ανθρωπολογία σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο (ανάλογα με το Pathway ). Αναγνωρίζουμε, ωστόσο, ότι ορισμένοι υποψήφιοι μπορεί να έχουν ανθρωπολογική εκπαίδευση χωρίς επίσημο πτυχίο στην ανθρωπολογία. Οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να επικοινωνήσουν με τον εκπαιδευτικό για να συζητήσουν τις ιδιαίτερες περιστάσεις τους. Όπου οι υποψήφιοι δεν έχουν επαρκή ανθρωπολογική βάση, μπορεί να τους συμβουλεύσει πρώτα να λάβουν ένα από τα μαθήματα που διδάσκονται ΜΑ (και όχι η Διδακτική των Ανθρωπολογικών Μελετών) προκειμένου να αποκτήσουν τα 3 ή 4 MPhil / PhD Pathways .
English Language Requirements
Πιστοποιήστε την επάρκειά σας στα αγγλικά με το Duolingo English Test! Το DET είναι ένα βολικό, γρήγορο και προσιτό διαδικτυακό τεστ αγγλικών που γίνεται αποδεκτό από περισσότερα από 4.000 πανεπιστήμια (όπως αυτό) σε όλο τον κόσμο.