Keystone logo
The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

Εισαγωγή

Η Κύπρος είναι μια νησιωτική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής , γεωγραφικά και ιστορικά. Απολαμβάνει μια πολύ μακρά ιστορία και πλούσια κουλτούρα που οδηγείται σε μερικούς από τους μεγαλύτερους αρχαίους και πρόσφατους πολιτισμούς της περιοχής. Σήμερα, συνδυάζει μια σύγχρονη, τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία γεμάτη ζωντάνια με την ήρεμη ατμόσφαιρα ενός νησιού της Μεσογείου.

εικόνα προσφέρθηκε από The Cyprus Institute

Students GS

The Cyprus Institute

Το Κυπριακό Ινστιτούτο είναι ένας διεθνής ερευνητικός οργανισμός που βρίσκεται στη Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο διοικείται από διεθνώς αναγνωρισμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Η αποστολή της είναι να λειτουργεί ως κέντρο επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αντιμετωπίζοντας ζητήματα περιφερειακής σημασίας και παγκόσμιας σημασίας. Επιδιώκει να αποτελέσει πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την τεχνολογία στην περιοχή και, ως εκ τούτου, προωθεί την ειρήνη και την ευημερία και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των λαών της για τη βελτίωση του μέλλοντός τους.

Το όραμα του Ινστιτούτου αγκαλιάζει τις ταχέως μεταβαλλόμενες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές πραγματικότητες στην περιοχή καθώς και τις παγκόσμιες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι ένα σύνολο σε μια σειρά στρατηγικών οδηγών, όπως:

 • Αντιμετωπίστε την αλλαγή του κλίματος για ένα υγιές περιβάλλον με υγιείς ανθρώπους
 • Καινοτομία για μια βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη προς ένα καλύτερο μέλλον
 • Οδηγεί σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου η επιστήμη των δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη είναι βασικά χαρακτηριστικά
 • Αναλύστε και τεκμηριώστε το παρελθόν και το παρόν μας για να εμπλουτίσουμε το μέλλον μας
 • Εκπαιδεύστε τους νέους ηγέτες επιστήμης και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής

Τα μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται από τη διεπιστημονική Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του Ινστιτούτου σχεδιάζονται για να ευθυγραμμιστούν με το όραμα του Ινστιτούτου. Οι σπουδαστές διδάσκονται και καθοδηγούνται από τη διακεκριμένη και διεθνή σχολή του Ινστιτούτου και εκπαιδεύονται από ειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό. Βυθίζονται άμεσα στο πλούσιο ερευνητικό περιβάλλον των Ερευνητικών Κέντρων του Ινστιτούτου και έχουν άμεση πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις.

Η Σχολή προσελκύει έναν μικρό αριθμό κορυφαίων διεθνών φοιτητών και έχει ως στόχο να τους προσφέρει σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην καθοδήγηση της επιστήμης, των σύγχρονων κοινωνιών και της αυριανής οικονομίας. Οι απόφοιτοι του σχολείου κατέχουν βασικές θέσεις στον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

εικόνα προσφέρθηκε από The Cyprus Institute

131685_StudentsAmphitheater.DSCF7695.JPG

Προγράμματα

Το χαρτοφυλάκιο της Σχολής περιλαμβάνει σήμερα έξι μεταπτυχιακά προγράμματα που οδηγούν σε πτυχία MSc και PhD και είναι διαπιστευμένα από την Υπηρεσία Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης Κύπρου (CYQAA). Επιπλέον, η Σχολή απολαμβάνει διμερείς συμφωνίες με διακεκριμένα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, γεγονός που δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εγγραφούν σε διπλές ή από κοινού διπλώματα.

 • MSc / MPhil στις περιβαλλοντικές επιστήμες (1 έτος ή 1,5 έτη)
 • MSc στην προσομοίωση και την επιστήμη των δεδομένων (1 έτος)
 • MSc στην ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά (1 έτος)
 • Διδακτορικό στις Υπολογιστικές Επιστήμες (3 έτη)
 • Διδακτορικό στην Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Ατμοσφαιρικές Επιστήμες (3 έτη)
 • Διδακτορικό στην Επιστήμη και Τεχνολογία στην Πολιτιστική Κληρονομιά (3 χρόνια)
131926_GRADUATESCHOOLInfographic2020-LOW.jpg

εικόνα προσφέρθηκε από The Cyprus Institute

Τοποθεσίες

 • Nicosia

  20 Konstantinou Kavafi Street 2121, Aglantzia Nicosia Cyprus, , Nicosia

Ερωτήσεις