Keystone logo
© University of Lodz
University of Lodz

University of Lodz

University of Lodz

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο του Λοτζ (Uniwersytet Łódzki) είναι ο μεγαλύτερος κόμβος γνώσης στη μοναδική του περιοχή της Πολωνίας, και το σπίτι σε μια αναπτυσσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινότητα όπου οι ακαδημαϊκές δεξιότητες κάνουν σπουδαία πράγματα να συμβούν.

Ιδρύθηκε το 1945, το UL είναι το μεγαλύτερο δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη του Λοτζ, η οποία είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχής στην κεντρική Πολωνία. Πάνω από 26 χιλιάδες φοιτητές που έρχονται στην πανεπιστημιούπολη του UL από περισσότερες από 90 χώρες αναζητούν διαφορετικά είδη πτυχίων, διαθέσιμα σε περισσότερα από 100 πεδία σπουδών. Οι απόφοιτοι του UL περιλαμβάνουν πολλά αναγνωρίσιμα ονόματα, όπως η τηλεοπτική δημοσιογράφος Anita Werner, ο διευθυντής φωτογραφίας Pawel Edelman και ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων The Witcher Andrzej Sapkowski. Ερχόμενοι στο Λοτζ, θα βρείτε κτίρια της πανεπιστημιούπολης (αίθουσες διαλέξεων, κοιτώνες, αθλητικές εγκαταστάσεις) όλα σε βολική τοποθεσία σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πόλης.

Το Πανεπιστήμιο του Λοτζ έχει μια ποικιλόμορφη και πολυπολιτισμική ακαδημαϊκή κοινότητα, όπου κάθε χρόνο φέρνει νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε επίπεδα Bachelor, Master και PhD. Ως μέρος της συμμαχίας UNIC των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, το UL έχει στενούς στρατηγικούς εταίρους σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, έχει περισσότερες από 200 συμφωνίες σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο ότι ο αριθμός των μαθημάτων, των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών που διδάσκονται αγγλικά εξακολουθεί να αυξάνεται. Για άτομα με προσανατολισμό στην έρευνα με άριστα μεταπτυχιακά πτυχία, υπάρχουν οι τέσσερις UL Διδακτορικές Σχολές – για ενδελεχή εργασία σε διδακτορική διατριβή, τέσσερα χρόνια καθοδήγησης και ερευνητικών δραστηριοτήτων και προετοιμασία για το τελικό στάδιο του βραβείου διδακτορικού διπλώματος.

Το Πανεπιστήμιο του Λοτζ είναι το μεγαλύτερο στην κεντρική Πολωνία που αιχμαλωτίζει τις καρδιές και τα μυαλά, αφιερωμένο στην έρευνα και την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τον μετασχηματισμό της κοινότητας. Η μικρή μας πατρίδα είναι το Λοτζ – μια πόλη με έναν ασυνήθιστο, δύσκολο να μιμηθείς χαρακτήρα, που κάποτε ονομαζόταν πρωτεύουσα της πολωνικής βιομηχανίας και κινηματογράφου, σήμερα συνδυάζει τη γοητεία του παρελθόντος με το πνεύμα της σύγχρονης επιχείρησης, του πολιτισμού και της επιστήμης.

Πανεπιστήμιο του Λοτζ στη Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Μεταβιομηχανικών Πόλεων (UNIC)

Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είναι διακρατικές συμμαχίες που θα γίνουν τα πανεπιστήμια του μέλλοντος, προωθώντας τις ευρωπαϊκές αξίες και ταυτότητα και φέρνοντας επανάσταση στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα το πράξουν με την κοινή εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιστήμης και τη βαθιά θεσμική ολοκλήρωση.

Εστιάζουμε σε κοινοτικά προβλήματα που σχετίζονται με τις προκλήσεις του πολιτισμού στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα αστέγων και κοινωνικού αποκλεισμού. Μελετάμε πρότυπα κοινωνικοοικονομικού διαχωρισμού για να διευκολύνουμε την εξάλειψη της φτώχειας. Αναζητούμε νέες μεθόδους αντικαρκινικής θεραπείας. Συλλέγουμε εξαιρετικές βάσεις δεδομένων DNA των Πολωνών για να αποτρέψουμε πιο αποτελεσματικά τις ασθένειες του πολιτισμού. Προτείνουμε λύσεις που προάγουν την ολοκληρωμένη αστική αναζωογόνηση. Εφαρμόζουμε νέες μεθόδους υποβάθμισης των απορριμμάτων. Σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτουμε και προστατεύουμε νέα είδη φυτών και ζώων. Βοηθάμε την πρόσβαση στο νερό σε ερημικές περιοχές. Αναλύουμε τη γλώσσα του μίσους και προσπαθούμε να βρούμε τις αιτίες του. Αναλύουμε την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Πολωνίας και του κόσμου από πολλές απόψεις. Μελετάμε το γενετικό υλικό των ανθρώπων που ζούσαν χιλιάδες χρόνια πριν για να γνωρίσουμε καλύτερα τους προγόνους μας και τον εαυτό μας. Προωθούμε με συνέπεια την ανάπτυξη των ανθρωπιστικών επιστημών σε όλες τις ποικιλίες της.

Αποστολή

Η αποστολή του Πανεπιστημίου του Λοτζ είναι να διεξάγει έρευνα αξιόπιστα και να διακηρύσσει την αλήθεια που προέρχεται από αυτήν, να εκπαιδεύει τις επόμενες γενιές με σύνεση, να είναι χρήσιμη στην κοινωνία και να ανταποκρίνεται με τόλμη στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Οραμα

Θέλουμε το Πανεπιστήμιο του Λοτζ να γίνει ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο με ισχυρή θέση στη χώρα και την Ευρώπη, να ξεχωρίζει χάρη στο θάρρος και τη σταθερότητα της έρευνας, την ποικιλομορφία και το άνοιγμα στις επιχειρήσεις, εκπαιδεύοντας σοφούς και υπεύθυνους πολίτες.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η υποδομή του Πανεπιστημίου του Λοτζ δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για σπουδές, εργασία και διαβίωση. Το πανεπιστήμιο αποτελείται από κτίρια σχολών μαζί με κοιτώνες, αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακά κέντρα και κτίρια με καθεστώς μνημείων. Είναι επίσης εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμπορικά.

Τα πανεπιστημιακά κτίρια βρίσκονται υπό τη φροντίδα του Κέντρου Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου του Λοτζ, τα καθήκοντα του οποίου περιλαμβάνουν τη διαχείριση και πώληση ακινήτων του Πανεπιστημίου του Λοτζ, την πώληση κινητής περιουσίας, τη μίσθωση και ενοικίαση χώρων, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς και διαχείριση απορριμμάτων.

Το Πανεπιστήμιο του Λοτζ διαθέτει ελκυστικές αίθουσες, δωμάτια και χώρους αναψυχής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μονάδες του Πανεπιστημίου του Λοτζ και μπορούν να ενοικιαστούν σε εταιρείες, ενώσεις, εξωτερικά ιδρύματα ή ιδιώτες (με χρέωση).

Οι αίθουσες επιτρέπουν τη διοργάνωση μεγαλύτερων μαθημάτων κατάρτισης, σεμιναρίων, επαγγελματικών συναντήσεων και συνεδρίων. Οι ελκυστικοί εξωτερικοί χώροι στο Εκπαιδευτικό και Συνεδριακό Κέντρο είναι ιδανικοί για μπιενάλε, υπαίθριες δεξιώσεις κ.λπ. Εγγυόμαστε ένα γοητευτικό μέρος κοντά στο Πάρκο Τοπίου του Λότζ Χιλς.

Το ιστορικό παλάτι Biedermann είναι ιδανικό για τη διοργάνωση μικρών συναυλιών, επετείων, προωθητικών βιβλίων, συνεδρίων και άλλων εορτασμών ανάλογα με τον χαρακτήρα του τόπου.

Αίθουσες, Δωμάτια και Εξωτερικοί Χώροι

 • Aula im. Szuberta, θέσεις: 560, διεύθυνση: Lindleya 5
 • Πράσινο δωμάτιο (στυλ θεάτρου), καθίσματα: 150, περιοχή (m2): 122,7, τοποθεσία: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Κίτρινο δωμάτιο, θέσεις: 30, επιφάνεια (m2): 65,8, τοποθεσία: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Αίθουσα συνεδριάσεων, θέσεις στο τραπέζι: 12, επιφάνεια (m2): 35,3, τοποθεσία: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Αίθουσα τζάκι (με πιάνο), τακτοποίηση ανάλογα με τη συνάντηση, καθίσματα: 60, εμβαδόν (m2): 106,5, τοποθεσία: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Τζάκι Δωμάτιο + βεράντα, επιφάνεια (m2): 106,5+58; αριθμός θέσεων: ανάλογα με τη συνάντηση, τοποθεσία: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Κούνια, θέσεις: 40, θέσεις στο τραπέζι: 24, επιφάνεια (m2): 56,5, τοποθεσία: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Χώρος πάρκου, περιοχή: 1,8 ha, τοποθεσία: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Αίθουσα συνεδριάσεων αρ. 1 (κλιματιζόμενη), θέσεις: 80, περιοχή (m2): 75, διεύθυνση: CSK ul. Rogowska 26
 • Αίθουσα δεξιώσεων αρ. 2 (κλιματιζόμενη), θέσεις: 70, περιοχή (m2): 78, διεύθυνση: CSK ul. Rogowska 35
 • Αίθουσα συνεδριάσεων αρ. 4 (κλιματιζόμενη), θέσεις: 20, περιοχή (m2): 45, διεύθυνση: CSK ul. Rogowska 35
 • Αίθουσα συνεδριάσεων αρ. 5 (κλιματιζόμενη), θέσεις: 55, περιοχή (m2): 56, διεύθυνση: CSK ul. Rogowska 35
 • Εξωτερικός χώρος (σπίτι μπάρμπεκιου, τζάκι, σκηνή catering), περιοχή: 3 ha, διεύθυνση: CSK ul. Rogowska 26.

  Εισαγωγές

  Recruitment

  • Step 1: Read the rules and timetable
  • Step 2: Specify the topic of your dissertation and select a potential supervisor
  • Step 3: Register in the electronic recruitment system
  • Step 4: Complete and deliver the required documents
  • Step 5: Prepare for the interview
  • Step 6: Apply for an interview
  • Step 7: Await decision

  Απαιτήσεις Βίζας

  Οι διεθνείς διδακτορικοί φοιτητές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εθνική βίζα τύπου D στο Πολωνικό Προξενείο/Πρεσβεία για μια δεδομένη χώρα. Εξαιρούνται από τις άδειες εργασίας. Σε πολλές χώρες, συνιστάται να κάνετε κράτηση για την επίσκεψή σας στο προξενείο πολύ νωρίτερα.

  Issuing documents at the University of Lodz

  • Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και τη θετική γνώμη του συμβουλίου της Διδακτορικής Σχολής, τα έγγραφα διαβιβάζονται στον Γραμματέα της Σχολής, ο οποίος είναι σε θέση να προετοιμάσει το έγγραφο επιβεβαίωσης που απαιτείται για την απόκτηση θεώρησης. Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο μηνυμάτων της πλατφόρμας πρόσληψης για να δηλώσετε εάν χρειάζεστε ένα πραγματικό αντίγραφο ή απλώς μια σάρωση.
  • Κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου, το University of Lodz μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό διαμονής.
  • Όλα τα υπόλοιπα έγγραφα και πιστοποιητικά που απαιτούνται από το πολωνικό προξενείο σε μια δεδομένη χώρα (συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης) είναι ευθύνη του υποψηφίου. Παρακαλούμε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απαίτηση των σφραγίδων Apostille (εάν υπάρχουν στη χώρα σας) ή προξενικής νομιμοποίησης (σε άλλες περιπτώσεις) και βεβαιωθείτε ότι το παραλάβατε στο πτυχίο σας πριν από την αναχώρησή σας.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Για Διδακτορικούς Φοιτητές

  Η υποτροφία UL διδακτορικού καταβάλλεται σε κάθε διδακτορικό φοιτητή που γίνεται δεκτός με την κανονική διαδικασία.

  Αυτό συνεπάγεται το ακαθάριστο ποσό των 3466,90 PLN ανά μήνα κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου έτους σπουδών και το ακαθάριστο ποσό των 5340,90 PLN κατά το τρίτο και το τέταρτο έτος σπουδών. Για τους διδακτορικούς φοιτητές με πιστοποιημένη αναπηρία το παραπάνω ποσό ανέρχεται σε 4506,97 PLN και 6380,97 PLN αντίστοιχα.


  Ένα άλλο κανάλι εισδοχής (με την ετικέτα «εξωτερικά κεφάλαια») είναι διαθέσιμο σε όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση σε εξωτερικό χορηγό ίδρυμα (π.χ. NAWA ή PAN) που θα καλύψει την υποτροφία τους (ή το μέρος της).

  Λάβετε υπόψη ότι η αποδοχή μέσω εξωτερικού έργου με ιδιαίτερα υψηλό ποσό χρηματοδότησης και υποχρεωτική απασχόληση ως μέρος της συμφωνίας μπορεί να κάνει τον υποψήφιο να χάσει το δικαίωμα για (πρόσθετη) υποτροφία UL.

  Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

  Η υποδομή του University of Lodz παρέχει άριστες συνθήκες για σπουδές, εργασία και ζωή. Η πανεπιστημιακή υποδομή περιλαμβάνει 13 κτίρια σχολών με κοιτώνες, αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακά κέντρα και κτίρια με καθεστώς μνημείων. Και αυτά είναι κτίρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμπορικά.

  Τα κτίρια του Πανεπιστημίου διαχειρίζονται το Κέντρο Διαχείρισης Εγκαταστάσεων UL για την Κεντρική Διοίκηση, τα καθήκοντα του οποίου περιλαμβάνουν τη διαχείριση και τις πωλήσεις εγκαταστάσεων UL, τις πωλήσεις κινητής περιουσίας, τη μίσθωση και ενοικίαση χώρων, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς και διαχείριση απορριμμάτων.

  Poland

  Επίσημα: η Δημοκρατία της Πολωνίας είναι μια χώρα στην Κεντρική Ευρώπη, που συνορεύει με τη Γερμανία στα δυτικά, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Σλοβακία στα νότια, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία στα ανατολικά, καθώς και τη Ρωσία (Περιφέρεια Καλίνινγκραντ) και τη Λιθουανία στα βορειοανατολικά. Η Πολωνία είναι η 6η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ, όσον αφορά τους κατοίκους (38,5 εκατομμύρια) και την έκταση (312 628 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

  Η Πολωνία είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών από το 1945, του ΝΑΤΟ από το 1999 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004. Το 2007 η Πολωνία εντάχθηκε στον χώρο Σένγκεν, μια ομάδα ευρωπαϊκών χωρών χωρίς έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα (αντ' αυτού ισχύει για το όριο ζώνης).

  Λοτζ

  Λοτζ – μια πόλη με ασυνήθιστο, δύσκολο να οικείο χαρακτήρα. Κάποτε ονομαζόταν πρωτεύουσα της πολωνικής βιομηχανίας και κινηματογράφου, σήμερα συνδυάζει τη γοητεία του παρελθόντος με το πνεύμα της σύγχρονης επιχείρησης, του πολιτισμού και της επιστήμης.

  Η αρχιτεκτονική και η τοπογραφία της αντικατοπτρίζουν την ισχυρή επιρροή τεσσάρων εθνικοτήτων, που διαμόρφωσαν την πόλη – αφενός ευρωπαϊκή και γεμάτη ζωή και αφετέρου οικεία και ισορροπημένη.

  Είναι μια μεγάλη ακαδημαϊκή πόλη με πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διάφορες πολωνικές και διεθνείς εταιρείες, που βρίσκονται στο Λοτζ, είναι επίσημοι συνεργάτες του University of Lodz . Επιχειρηματικοί εμπειρογνώμονες από συνεργαζόμενες εταιρείες συμβουλεύονται το περιεχόμενο του προγράμματος και προσκαλούνται σε μαθήματα. Η λίστα με τα ονόματα εταιρειών περιλαμβάνει Infosys, Fujitsu, Clariant, Accenture, Deloitte, HP, LSI Software, Sandoz, CitiBank, Indesit, Skanska, BNP Paribas, Philips, E&Y, Pricewaterhouse Coopers – όλες οι αναφερόμενες οντότητες αναζητούν ενεργά αποφοίτους UL και τους βοηθούν αναπτύξουν την καριέρα τους.

  Το Λοτζ είναι μια πόλη μεγάλων επενδύσεων και μεγάλων ευκαιριών – εδώ και χρόνια η θεαματική αναζωογόνηση της προσελκύει τους μεγαλύτερους εργοδότες από τον τομέα των υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και της πληροφορικής. Δημιουργικές βιομηχανίες ή πρωτοβουλίες που ανήκουν στον κόσμο της ποπ-κουλτούρας έχουν αναπτυχθεί εδώ εξίσου δυναμικά.

  Ξεκινώντας από σπουδαία, διεθνή φεστιβάλ μέχρι εξειδικευμένες, απομονωμένες κριτικές – το μη προφανές πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων προσελκύει μια διαφορετική ομάδα θαυμαστών. Η πόλη εκπλήσσει επίσης όσον αφορά τα εστιατόρια, τα κλαμπ, τις καφετέριες και τα μέρη, όπου τόσο οι κάτοικοι του Λοτζ όσο και οι επισκέπτες περνούν πρόθυμα τον ελεύθερο χρόνο τους. Στο Λοτζ, σίγουρα θα βρείτε κάτι για τον εαυτό σας.

  Τι να κάνετε στο Λοτζ;

  Λοτζ – μια πόλη ατελείωτων δυνατοτήτων: η πόλη της εκπαίδευσης και της τέχνης, θέατρα, πολυκινηματογράφοι, γραφικοί κινηματογράφοι στούντιο, συναυλίες, υπαίθριοι κινηματογράφοι, διαλέξεις και εργαστήρια – για κάθε θέμα.

  Πολλές δωρεάν εκδηλώσεις

  • Φεστιβάλ Łódź of Four Cultures
  • Φεστιβάλ Light Move
  • Φεστιβάλ Transatlantyk
  • Φωτοφεστιβάλ
  • Φεστιβάλ Σχεδιασμού του Λοντζ
  • Επεξεργασία ήχου
  • Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς και Παιχνιδιών
  • Street Art/Lodz City Mural Trail

  Ελεύθερος χρόνος – αξιοποιήστε τον στο UL και στην πόλη!

  • Λέσχες σπουδών UL
  • Γραφείο Σταδιοδρομίας στο University of Lodz
  • Πανεπιστημιακός Αθλητικός Σύλλογος (AZS)
  • 'Juwenalia' – φοιτητικό φεστιβάλ
  • Młodzi w Łodzi [Young Łódź]
  • Το Ακαδημαϊκό Σύνολο Τραγουδιού και Χορού KUJON.

  Τοποθεσίες

  • Łódź

   ul. Prezydenta Gabriela Narutowicza, 68, 90-137, Łódź

  Ερωτήσεις