Keystone logo
University of Florence

University of Florence

University of Florence

Εισαγωγή

Το University of Florence χρονολογείται από το Studium Generale που ιδρύθηκε από τη Δημοκρατία της Φλωρεντίας το 1321. Είχε πολύ διάσημους μελετητές (Galileo Galilei) και καθηγητές καθώς και τους δύο πιο πρόσφατους Ιταλούς πρωθυπουργούς (Giuseppe Conte και Mario Draghi). Μόνο το 1923 όμως, το Πανεπιστήμιο απέκτησε την πραγματική του ονομασία και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο πανεπιστήμιο, με 21 Τμήματα και 10 Σχολές.

Το Unifi προσφέρει 127 πτυχία Bachelor, 57 μεταπτυχιακά, 9 πτυχία μακράς διάρκειας, 24 προγράμματα διδακτορικών σπουδών και πάνω από 50 σχολές εξειδίκευσης. Μεταξύ αυτών των προγραμμάτων, πάνω από 40 είναι διεθνή: 10 διδάσκονται στα αγγλικά και 31 με διπλά ή κοινά πτυχία. Στα περισσότερα προγράμματα σπουδών, προσφέρονται μαθήματα στα αγγλικά.

Το Unifi είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Πανεπιστήμια για φοιτητές Erasmus (πάνω από 900 εισερχόμενα το χρόνο) και αποτελεί μέρος της EUniWell, μιας Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων. Το δίκτυο έχει εντοπίσει τέσσερις βασικούς τομείς για την έρευνα και τη διδασκαλία, στενά συνδεδεμένοι με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Το University of Florence είναι ένα από τα σημαντικότερα ιταλικά δημόσια πανεπιστήμια και έχει ισχυρό διεθνή προσανατολισμό. Προωθεί τη συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και καλωσορίζει ξένο διδακτικό προσωπικό, ερευνητές και φοιτητές για την προώθηση της πολιτιστικής και επιστημονικής διεθνοποίησης. Για το σκοπό αυτό, μέσω των Τμημάτων και των Σχολών του, το Πανεπιστήμιο προωθεί τη φιλοξενία επισκεπτών υψηλής ειδίκευσης από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, αφιερώνει παραδοσιακά ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας με ξένα πανεπιστήμια και στη διαδικασία διεθνοποίησης, η οποία έχει γίνει στρατηγική και κυρίαρχη πτυχή της ζωής του πανεπιστημίου στην έρευνα, τη διδασκαλία, την οργάνωση προγραμμάτων σπουδών, την κινητικότητα των καθηγητές, ερευνητές και μαθητές.

Για αυτούς τους λόγους, το University of Florence χαρακτηρίζεται ως ένας από τους προνομιακούς προορισμούς για διεθνείς επισκέπτες.

Υπηρεσία καλωσορίσματος

Η υπηρεσία καλωσορίσματος βοηθά διεθνείς φοιτητές, διδακτορικούς φοιτητές, υπότροφους, ερευνητές και καθηγητές που φιλοξενούνται από το University of Florence στο πλαίσιο συγκεκριμένων ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων να βρουν κατάλληλο κατάλυμα στην πόλη.

Η Υπηρεσία Welcome μπορεί να κάνει κράτηση για τους επισκέπτες στις πανεπιστημιακές κατοικίες και σε άλλες τοπικές εγκαταστάσεις φιλοξενίας και παρέχει πληροφορίες σε διαδικτυακές πλατφόρμες για την εύρεση καταλύματος.

Σπουδές στη Φλωρεντία

Εκατόν σαράντα έξι πτυχιακά μαθήματα (πρώτου και δεύτερου επιπέδου και μονού κύκλου) εκ των οποίων τα 15 είναι στα αγγλικά, οργανωμένα σε 10 σχολεία, με συνολικό πληθυσμό περίπου πενήντα μία χιλιάδες εγγεγραμμένους, το ένα τέταρτο των οποίων προέρχεται από χώρες εκτός της περιοχής . Το University of Florence είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, με ένα πολύ ευρύ φάσμα μαθημάτων που καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες. Υπάρχουν πάνω από εννέα χιλιάδες απόφοιτοι κάθε χρόνο στη Φλωρεντία. Επιπλέον, το ποσοστό των αποφοίτων από τη Φλωρεντία που εργάζονται ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους είναι πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Almalaurea.

Απαιτήσεις Βίζας

Οι διαδικασίες εισόδου ποικίλλουν ανάλογα με την εθνικότητα του αιτούντος, τη χώρα διαμονής, τον σκοπό ταξιδιού και τη διάρκεια παραμονής.

Για λεπτομερείς και συγκεκριμένες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου:

 • Διεθνείς φοιτητές
 • PhD φοιτητές
 • Διεθνείς ακαδημαϊκοί

Πριν από την αναχώρησή σας για την Ιταλία, σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε τους ιστότοπους ή τα γραφεία των αντίστοιχων δημόσιων αρχών για πλήρεις, επίσημες και ενημερωμένες πληροφορίες.

Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να λάβετε οικονομική βοήθεια για να ακολουθήσετε μια ακαδημαϊκή καριέρα στο University of Florence .

Κίνητρα και οικονομική ενίσχυση μαθητών

 • Εργασία μερικής απασχόλησης
  Για θέσεις σε βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλα πανεπιστημιακά κέντρα εξυπηρέτησης
 • Υποτροφίες για φροντιστηριακές δραστηριότητες
  Να παρέχει ακαδημαϊκή υποστήριξη στους φοιτητές
 • Επιστροφές φόρων και τελών και άλλα οικονομικά οφέλη
  Προσφέρεται για συγκεκριμένα προγράμματα ιδιαίτερου εθνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για την προώθηση των εγγραφών
 • Μαθητές με διεθνή προστασία:
  Πρόσβαση και υποστήριξη για φοιτητές που ζητούν άσυλο και διεθνή προστασία
 • Πανεπιστημιακές Διάδρομοι για Πρόσφυγες - έργο UNICORE
 • DSU Toscana (σύνδεσμος σε εξωτερικό ιστότοπο)
  Δημόσιες προσκλήσεις σχετικά με υποτροφίες για φοιτητές που προσφέρει η DSU, η περιφερειακή υπηρεσία για το δικαίωμα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Διαδικασία για φοιτητές εκτός ΕΕ

Μαρτυρίες Φοιτητών

Τοποθεσίες

 • Florence

  Piazza di San Marco, 4, 50121, Florence

  Ερωτήσεις