
Διδακτορικό Εκπαίδευσης in
Ph.D. στη Βιώσιμη Διαχείριση Αγροτικών, Δασικών και Διατροφικών Πόρων
University of Florence

Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Florence, Ιταλία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Ανάμεικτο
Διάρκεια
3 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
Εισαγωγή
Το Ph.D. Το πρόγραμμα στη Βιώσιμη Διαχείριση της Γεωργικής Δασοκομίας και των Διατροφικών Πόρων βασίζεται στη μακροχρόνια εμπειρία στην έρευνα και τη διδασκαλία του Τμήματος Γεωργίας, Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Δασών (DAGRI) του University of Florence . Το Ph.D. είναι μια 3ετής πλήρους απασχόλησης περίοδος μάθησης και έρευνας που προσφέρει στους φοιτητές επιστημονικές γνώσεις στους τομείς της γεωργικής και δασικής οικονομίας, του δασικού σχεδιασμού και παρακολούθησης, των δασικών εργασιών, της ξυλουργικής, της γεωργικής και δασοκομικής μηχανικής, των επιστημών τροφίμων και τεχνολογιών. Οι διδακτορικοί φοιτητές θα αποκτήσουν τις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις που απαιτούνται για την οικοδόμηση καινοτομίας στο σχεδιασμό και τη διαχείριση γεωργικών, δασικών και τροφικών συστημάτων, τα οποία θεωρούνται πολύπλοκα κοινωνικο-οικολογικά συστήματα.
Εισαγωγές
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
Το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο κάθε μαθήματος, βάσει του πίνακα των εγγεγραμμένων φοιτητών, προβλέπει τη χορήγηση υποτροφιών. Το ετήσιο ποσό της υποτροφίας είναι 16.243,00 €, με εκταμίευση σε αναβαλλόμενες μηνιαίες δόσεις (η πληρωμή γίνεται την τελευταία μη εργάσιμη ημέρα του μήνα).
Το ποσό της υποτροφίας προσαυξάνεται κατά 50% για τυχόν εξουσιοδοτημένες περιόδους παραμονής στο εξωτερικό για ερευνητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διατριβή, έως 18 μήνες κατ' ανώτατο όριο.
Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί, για το πρώτο, δεύτερο και τρίτο έτος του μαθήματος, ο προϋπολογισμός για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ιταλία και στο εξωτερικό ίσος με το 10% του ποσού της υποτροφίας, για ελάχιστο ποσό 4.872,90 €.
Οι κάτοχοι υποτροφιών υποχρεούνται να εγγραφούν στο INPS (Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης).
Οι διδακτορικοί φοιτητές που γίνονται δεκτοί από το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο στο επόμενο έτος του μαθήματος θα λάβουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής τους μέσω email από το PhD Office.
Διδακτέα ύλη
Το Ph.D. Το πρόγραμμα στη Βιώσιμη Διαχείριση της Γεωργικής Δασοκομίας και των Διατροφικών Πόρων έχει τέσσερα προγράμματα σπουδών:
Γεωργική και Δασική Μηχανική (IAF)
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και έρευνας στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων σε αγροτικές υδραυλικές και βιομηχανικές παρεμβάσεις, διαχείριση υδάτινων πόρων σε συνθήκες λειψυδρίας, εξοικονόμηση νερού στη γεωργία, εκμηχάνιση της γεωργίας, γεωργία ακριβείας, αλυσίδες εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων, ενεργειακή χρήση βιομάζας, ενεργειακή βελτίωση. σε συστήματα αγροδασοκομίας, σχεδιασμός αγροτικών κτιρίων με καινοτόμα και βιώσιμα κριτήρια, βιώσιμα δομικά υλικά, παρακολούθηση αγροτοδασικής επικράτειας, ψηφιακή χαρτογράφηση, χρήση συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών για αγροτικό σχεδιασμό και διαχείριση άγριας ζωής
Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων (FS&T)
Το πρόγραμμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων προσφέρει Ph.D. οι μαθητές τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ πεδίο ερευνητικού ενδιαφέροντος για τη βελτιστοποίηση και την καινοτομία επεξεργασίας τροφίμων και τροφίμων. Η βιωσιμότητα και η υγεία είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομείται η εκπαίδευση στην έρευνα των διδακτόρων μας.
Η βελτιστοποίηση και ο έλεγχος των διαδικασιών καθώς και οι προτιμήσεις των καταναλωτών αντιπροσωπεύουν τα κύρια πεδία ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων και ποτών.
Δασική οικονομία, σχεδιασμός και επιστήμη του ξύλου (EPFSL)
Στόχος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών για ανεξάρτητη εργασία σε πρωτότυπη έρευνα και υποτροφία στους ακόλουθους τομείς: θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις για την αειφόρο διαχείριση των δασών. σχεδιασμός για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ενίσχυση των υπηρεσιών δασικών οικοσυστημάτων· ποιοτική και ποσοτική αξιολόγηση των δασικών οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δασικής απογραφής, της τηλεπισκόπησης και της δασικής μοντελοποίησης· βιώσιμες και χαμηλού περιβαλλοντικού αντίκτυπου δασικές εργασίες· βελτίωση συστημάτων και στρατηγικών για την προστασία από δασικές πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού μοντέλων και χαρτών κινδύνου· αλυσίδα εφοδιασμού ξύλου, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ξύλου. χρήση ξύλου για δομικά και καινοτόμα προϊόντα. μεθοδολογία για την αξιολόγηση και τη συντήρηση ιστορικών και καλλιτεχνικών τεχνουργημάτων ξύλου, συμπεριλαμβανομένης της μοντελοποίησης πεπερασμένων στοιχείων.
Οινική οικονομία και αγροτική ανάπτυξη (EVSR)
Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες επικεντρώνονται σε:
- Η ανάλυση της αποτελεσματικότητας του αμπελοοινικού τομέα, από το περιβάλλον των ακινήτων έως το τοπικό σύστημα αγροδιατροφής.
- την ανάλυση των θεμάτων αγροτικής ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση σε εκείνα τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που επιτρέπουν τον ορισμό και την ερμηνεία των ολοκληρωμένων μοντέλων τοπικής ανάπτυξης·
- Η ανάλυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της πολυλειτουργικότητας στο αγροτικό πλαίσιο, τόσο ως προς την ανταγωνιστική ανάπτυξη των αγροκτημάτων/κτημάτων όσο και στην προστασία της ποιότητας ζωής σε αυτές τις περιοχές.