Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Εισαγωγή

Το Bicocca είναι ένα νεανικό πανεπιστήμιο που θα σας συνδέσει με φοιτητές από όλο τον κόσμο. Δεν θα είσαι απλώς φοιτητής εδώ. Θα είστε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας. Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο του Milano-Bicocca έχει φτάσει πέρα από τα σύνορά του, συνάπτοντας διάφορες συμφωνίες με ευρωπαϊκά και μη πανεπιστήμια.

Η έρευνα είναι πάντα παγκόσμια. Οι καθηγητές μας είναι μέλη διεθνών ερευνητικών ομάδων που μοιράζονται πολυάριθμα έργα και πρωτοβουλίες, με κοινή δέσμευση να βελτιώσουν την ποιότητα της διδασκαλίας. Η εστίασή μας στην καινοτομία προσφέρει στους μαθητές ανταγωνιστική και πρακτική κατάρτιση

Η παράδοσή μας

Στη Bicocca, αλλάζουμε πάντα με τον κόσμο γύρω μας, συνδυάζοντας την επιστημονική αυστηρότητα με την ικανότητα να εξελισσόμαστε καθώς αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις και προσπαθούμε για υψηλότερους στόχους. Πολύ απλά, η Bicocca είναι τρόπος ζωής.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και τα μέλη του προσωπικού μοιράζονται τον κοινό στόχο να θέλουν να διατηρήσουν τον ηγετικό ρόλο της Bicocca στην εκπαίδευση, την ηθική, το σεβασμό, τις δεξιότητες και την εξειδίκευση. Μαζί, έχουμε δημιουργήσει ένα διεγερτικό και ανοιχτό περιβάλλον όπου μπορούμε να τροφοδοτούμε πάθη, δεξιότητες και γνώσεις. Το Bicocca δεν αφορά μόνο την εκπαίδευση - είναι επίσης για τη δέσμευση, τον πολιτισμό, τη γνώση, την τεχνολογία, τη σκληρή δουλειά και την επιτυχία.

Το Bicocca είναι κάτι περισσότερο από ένα πανεπιστήμιο.

Αποστολή & Όραμα

Μέσα από τις ευρείες και πλούσιες εκπαιδευτικές μας προσφορές, στοχεύουμε να επιτρέψουμε στους μαθητές να βρουν το πραγματικό τους επάγγελμα, να προωθήσουν τα δικά τους ενδιαφέροντα, να ρίξουν κριτική ματιά και να αποκτήσουν δεξιότητες και ισχυρή τεχνογνωσία για να χτίσουν το επάγγελμά τους.

Η άριστη διδασκαλία, η εξαιρετική έρευνα και οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας επικεντρώνονται στο άτομο, ως πυλώνες ενός σύγχρονου πανεπιστημίου με προσανατολισμό στο μέλλον.

Το πανεπιστήμιό μας διδάσκει στους φοιτητές του να αρπάζουν τις ευκαιρίες του κόσμου και να μην φοβούνται να τις αντιμετωπίσουν και να βγουν εκεί έξω. Είναι ένα πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς που μοιράζεται, σέβεται και προστατεύει τη διαφορετικότητα, ως μία από τις κύριες αξίες του.

Η Bicocca κατέχει ηγετική θέση στην τοπική και διεθνή πολιτιστική ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Η πανεπιστημιούπολη του Μιλάνου

Η πανεπιστημιούπολη Bicocca βρίσκεται στην ομώνυμη μιλανέζικη συνοικία, η οποία κάποτε φιλοξενούσε μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες όπως η Pirelli και η Breda. Το νέο πανεπιστήμιο έγινε μέρος ενός έργου ανάπλασης μεγάλης κλίμακας που ξεκίνησε γύρω στο 1986 και συντονίστηκε από τον αρχιτέκτονα Vittorio Gregotti. Τα 21 κτίρια που καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο βρίσκονται όλα στην περιοχή Bicocca, με εξαίρεση τη Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής, η οποία βρίσκεται δίπλα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο San Gerardo στη Μόντσα.

Στο Bicocca Hub, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και επέκτασης στο Κτίριο U9, το οποίο φιλοξενεί εργαστήρια που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένες διτμηματικές ερευνητικές δραστηριότητες, καθώς και το Κέντρο Παραγωγής Πολυμέσων του πανεπιστημίου και έναν τομέα διδασκαλίας μεταξύ σχολών.

Το κτίριο U14 – που βρίσκεται στο πρώην συγκρότημα Breda – ολοκληρώθηκε, συνολικής επιφάνειας 4500 τετραγωνικών μέτρων, και στεγάζει το Τμήμα Πληροφορικής, Συστημάτων και Επικοινωνιών. Μπροστά από αυτό το κτίριο, το πανεπιστήμιο απέκτησε παρόμοια δομή, μαζί με ορισμένες προσαρτημένες βιομηχανικές αποθήκες, οι οποίες πρέπει να αναδιαρθρωθούν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για πανεπιστημιακές επιχειρήσεις καθώς και για πρωτοβουλίες spin-off και νεοφυείς επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με τη βιοτεχνολογία και φαρμακευτικές εταιρείες που επιθυμούν να ανοίξουν εγκαταστάσεις στην περιοχή Bicocca.

  Τοποθεσίες

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Ερωτήσεις