
Διδακτορικό (PhD) in
Διδακτορικό στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία University of Osijek

Εισαγωγή
ξεκινώντας το διεθνές διαπανεπιστημιακό διεπιστημονικό μεταπτυχιακό (διδακτορικό) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μελέτης και της καινοτομίας υποκινήθηκε από την ανάγκη για τη δημιουργία ανταγωνιστικών γνώσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της προληπτικής και της ικανότητας καινοτομίας των ατόμων και της κοινωνίας που αντιμετωπίζουν τις αλλαγές και τη διαχείριση των αλλαγών.

Μελέτη είναι το αποτέλεσμα της TEMPUS Κοινό Ευρωπαϊκό Διεθνές Κέντρο Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Σπουδών (CD_JEP-41014-2006), η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Josip Juraj Strossmayer University στο Όσιγιεκ της Κροατίας? Πανεπιστήμιο του Turku, Φινλανδία? Πανεπιστήμιο του Μάριμπορ, Σλοβενία? Πανεπιστήμιο του Κλάγκενφουρτ, Αυστρία και το Πανεπιστήμιο του Durham, Ηνωμένο Βασίλειο κατά την περίοδο 2007-2009. Η οικοδόμηση των εκπαιδευτικών ικανοτήτων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης για την εκπαίδευση για την πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα απαιτεί τη δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας των εκπαιδευτικών από την εν λόγω διεπιστημονικό τομέα, δηλαδή, τη δημιουργία ομάδων των εκπαιδευτικών σε διάφορους κλάδους που μπορούν να εφαρμόσουν τα προγράμματα εκπαίδευσης της επιχειρηματικότητας σε διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες, από την πρωτοβάθμια στη τριτογενής.
Λαμβάνοντας υπόψη το διεπιστημονικό χαρακτήρα της επιχειρηματικότητας, Η οποία μπορεί να οριστεί στο στενό (εντός κοινωνικές επιστήμες) ή την ευρεία έννοια (όπως η γνωστική επιστήμη μέσα στο διεπιστημονικό τομέα της επιστήμης), διδακτορική ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μελέτης και της καινοτομίας είναι ανοικτό σε όποιον ενδιαφέρεται που θέλουν να συμβάλουν στην υβριδοποίηση της γνώσης, και έτσι την ανάπτυξη των ικανοτήτων για την καινοτόμο προσέγγιση για τη διάγνωση και την επίλυση των προβλημάτων.
Από πέντε πανεπιστημίων συμμετείχαν στην ανάπτυξη της έννοιας του προγράμματος, Των οποίων οι διαλέξεις ομάδες θα συμμετέχουν επίσης στην υλοποίηση του, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να, χωρίς την καταβολή δίδακτρα, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, τη διδασκαλία χρήσης και ερευνητικών πόρων του συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, με βάση την υπογραφείσα Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ πανεπιστήμια.
πρόγραμμα σπουδών εκφράζεται μέσω των πιστωτικών μονάδων ECTS, το οποίο θα επιτρέψει την κινητικότητα των συνοδών του προγράμματος, μεταφορά σημείων, ή συσσώρευση των σημείων εντός του συστήματος της δια βίου μάθησης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένες τάξεις, άμεση ατομική επιστημονική-ερευνητική εργασία σχετικά με τη διδακτορική διατριβή, και κατ 'επιλογήν επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Ακαδημαϊκός τίτλος απονέμεται μετά την ολοκλήρωση των σπουδών
Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών (Ph.D.), περιοχή της οικονομίας
Διάρκεια του προγράμματος
6 εξάμηνα, 3 έτη
Προϋποθέσεις για την εγγραφή
Δικαίωμα εγγραφής στο διδακτορικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ανήκει:
- Οι σπουδαστές που έχουν αποφοιτήσει από κατάλληλη προ-Μπολόνια, τουλάχιστον 4 ετών πανεπιστημιακές σπουδές
- Οι σπουδαστές που έχουν αποφοιτήσει από μελέτες επιστημονικών κύριο προ-Μπολόνια πανεπιστήμιο
- Οι σπουδαστές που έχουν αποφοιτήσει από εξειδικευμένο μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και απέκτησε τουλάχιστον 60 ECTS
- Οι σπουδαστές που έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα σπουδών της Μπολόνια 3 + 2 ή 4 + 1 ή 0 + 5
Οι μαθητές των οποίων οι προηγούμενες μελέτες δεν είναι από τις κοινωνικές επιστήμες μπορούν επίσης να εγγραφούν στο μεταπτυχιακό διδακτορικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», με το πέρασμα διαφορική εξετάσεις, που θα καθοριστεί από το Συμβούλιο του διδακτορικού προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές επιστημονικές περιοχές, τομείς και κλάδους .

Κριτήρια επιλογής
Η επιλογή των συνοδών γίνεται με βάση το μέσο όρο των βαθμών στις προηγούμενες μελέτες, που υποκινούν το δοκίμιο, τις υπάρχουσες ερευνητικές και επιστημονικές αναφορές, και τη σύσταση από το δυναμικό σύμβουλος.
Η αίτηση πρέπει να περιέχει
- Συμπληρώθηκε με την προσφυγή
- Κινητήρια δοκίμιο
- Βιογραφικό σημείωμα
- Σύσταση
- Αναλυτικής βαθμολογίας (υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης)
- Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου (υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης)
- Αντίγραφο του πιστοποιητικού της ιδιότητας του πολίτη ή άλλα επαρκή απόδειξη της ιδιότητας του πολίτη για τους αλλοδαπούς υπηκόους
- Δύο φωτογραφίες (4 × 6 cm)
Αποτέλεσμα προγράμματος
Ανεξάρτητα από την οργάνωση της φοίτησης (πλήρους ή μερικής φοίτησης), οι υποψήφιοι διδάκτορες υποχρεούνται να αποκτούν τον ίδιο αριθμό και δομή μορίων ECTS και να επιτυγχάνουν τα ίδια μαθησιακά αποτελέσματα.
Σε μεμονωμένα μαθήματα/σεμινάρια/εργαστήρια μπορούν να εγγραφούν υποψήφιοι διδάκτορες από άλλες σπουδές ή μη διδάκτορες, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής σε αυτό το επίπεδο σπουδών και μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό για την εκπλήρωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων για το μάθημα/ επίμαχο σεμινάριο/εργαστήριο.
Με την ολοκλήρωση της διδακτορικής μελέτης Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία οι φοιτητές θα κατέχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για ανεξάρτητη και ομαδική ερευνητική εργασία στο διεπιστημονικό επιστημονικό πεδίο των κοινωνικών επιστημών και θα μπορούν να συμμετέχουν στην παγκόσμια επιστημονική συζήτηση για την επιχειρηματικότητα, τις επιχειρηματικές ικανότητες, την επιχειρηματική εκπαίδευση και καινοτομία, από
- Επίδειξη κατοχής συστηματικής γνώσης σχετικά με τους θεμελιώδεις καθοριστικούς παράγοντες της επιχειρηματικής συμπεριφοράς και τους σχετικούς τομείς από τους οποίους εξαρτάται αυτή η συμπεριφορά
- Προσόντα για χρήση θεωριών και εννοιολογικών πλαισίων για τη διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων
- Εφαρμογή αρχών δεοντολογίας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έρευνας και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων
- Ικανότητα κριτικής σύνθεσης επιστημονικής βιβλιογραφίας
- Να διαθέτει τα προσόντα για την επιλογή, εφαρμογή και ερμηνεία κατάλληλων μεθόδων και τεχνικών έρευνας
- Η ικανότητα να ενσωματώνει την επιστημονική γνώση με στόχο τον εντοπισμό του ερευνητικού προβλήματος
- Η ικανότητα να διεξάγει ανοιχτή, αντικειμενική και κριτική ανάλυση και αποτίμηση νέων και επιστημονικών ιδεών και αποτελεσμάτων άλλων ανθρώπων
- Ικανότητα προετοιμασίας προτάσεων για τη χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου. διαχείριση έργων και ερευνητικών ομάδων
- Η ικανότητα διάδοσης των αποτελεσμάτων της έρευνας στο επιστημονικό και ευρύ κοινό
Οι γενικές ικανότητες που αποκτώνται περιλαμβάνουν:
- Μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση της αλλαγής και ικανότητα για συνεχή βελτίωση (δυνατότητα μάθησης)
- Η ικανότητα ανάληψης ευθύνης και επίλυσης προβλημάτων (δυνατότητα ηγεσίας)
Εκθεσιακός χώρος
Διδακτέα ύλη
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει επιτόπιες ή/και εικονικές τάξεις, ατομική επιστημονική-ερευνητική εργασία για τη διδακτορική διατριβή και επιστημονικές και διδακτικές δραστηριότητες επιλογής. Η φοίτηση διαρκεί τρία χρόνια (έξι εξάμηνα). Κάθε φοιτητής κερδίζει τουλάχιστον 180 πιστωτικές μονάδες ECTS.
Επί συνόλου 180 πιστωτικών μονάδων ECTS
- 60 μονάδες ECTS αποκτώνται μέσω μαθημάτων, εκ των οποίων οι 39 μονάδες ECTS μέσω υποχρεωτικών μαθημάτων και οι 21 μονάδες ECTS μέσω μαθημάτων επιλογής
- 90 μονάδες ECTS αποκτώνται μέσω ατομικής επιστημονικής-ερευνητικής εργασίας που επικεντρώνεται στη διδακτορική διατριβή
- 30 μονάδες ECTS αποκτώνται μέσω επιστημονικών δραστηριοτήτων και διδασκαλίας
Δραστηριότητες στην τάξη (60 ECTS)
Τα μαθήματα χωρίζονται σε 3 εξάμηνα κατά τα οποία αποκτώνται θεωρητικές και μεθοδολογικές βάσεις για την κατανόηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Στο πρώτο εξάμηνο, οι φοιτητές παρακολουθούν δύο υποχρεωτικά μαθήματα που επικεντρώνονται στις θεωρητικές βάσεις της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και ένα υποχρεωτικό εργαστήριο με το οποίο κερδίζουν τουλάχιστον 23 μονάδες ECTS.
Κατά το δεύτερο εξάμηνο, οι φοιτητές αποκτούν βασικές γνώσεις για τη μεθοδολογία της ερευνητικής εργασίας, μέσω δύο υποχρεωτικών μαθημάτων (τουλάχιστον 16 ECTS).
Κατά το τρίτο εξάμηνο σπουδών, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά μαθήματα επιλογής ή/και εργαστήρια/σεμινάρια, με τα οποία εμβαθύνουν τη διεπιστημονική τους προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία (21 ECTS) και προβάλλουν τα δικά τους ερευνητικά ενδιαφέροντα.
Ερευνητικές δραστηριότητες επικεντρωμένες στη διδακτορική διατριβή (90 ECTS)
Οι φοιτητές εργάζονται από την αρχή πάνω στα ερευνητικά τους θέματα και, σε συνεργασία με τον πιθανό μέντορα/επόπτη της διδακτορικής εργασίας, υποβάλλουν την πρότασή τους για διδακτορική διατριβή. Η εργασία για τη διδακτορική διατριβή περιλαμβάνει επιλογή του ερευνητικού θέματος, συγγραφή της ερευνητικής πρότασης (20 ECTS), δημόσια υπεράσπιση του θέματος (20 ECTS), ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγεται σε δικά ή/και άλλα πανεπιστήμια (ιδιαίτερα τους εταίρους στην οργάνωση του αυτή τη μελέτη) και συγγραφή της διατριβής (40 ECTS), και δημόσια υπεράσπιση της διατριβής (10 ECTS). Η διατριβή είναι γραμμένη στα κροατικά (με περίληψη στα αγγλικά) ή στην αγγλική γλώσσα.
Η παρουσίαση της ερευνητικής πρότασης διδακτορικής εργασίας αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή στο πέμπτο εξάμηνο του διδακτορικού προγράμματος.
Διδακτικές και επιστημονικές δραστηριότητες (30 ECTS)
Οι φοιτητές πρέπει να αποκτήσουν 30 μονάδες ECTS μέσω διαφόρων διδακτικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, με τις οποίες ενισχύουν τις διδακτικές ή/και ερευνητικές τους ικανότητες (δημοσίευση εργασιών σε δευτερεύουσες δημοσιεύσεις, παρουσίαση εργασιών σε συνέδρια, συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και/ή ειδικές τάξεις).
Δομή του προγράμματος
Το πρόγραμμα δομείται γύρω από:
- Θεωρητικά θεμέλια της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας
- Μεθοδολογία επιχειρηματικής έρευνας
- Τρεις συγκεντρώσεις:
- Τεχνοεπιχειρηματικότητας
- Εφαρμογή, οργάνωση μάθησης και ανθρώπινο δυναμικό
- Επιχειρηματική χρηματοδότηση και επιχειρηματικά κεφάλαια
Το πρώτο εξάμηνο επικεντρώνεται στα θεωρητικά θεμέλια της επιχειρηματικότητας (ψυχολογικά, οικονομικά, τεχνολογικά, κοινωνιολογικά) και στην κατανόηση της σύνδεσης μεταξύ καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Αναμένεται ότι οι μαθητές θα λάβουν ένα ευρύ εννοιολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναγνωρίσουν τη θεωρητική εξέλιξη της επιχειρηματικότητας και θα έχουν μια κριτική προσέγγιση σε διαφορετικές σχολές σκέψης σε αυτόν τον τομέα.
Το δεύτερο εξάμηνο επικεντρώνεται στη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας, δηλαδή στην ποιοτική (με ιδιαίτερη έμφαση σε μελέτη περίπτωσης, εθνογραφική έρευνα, προφορική ιστορία, θεμελιωμένη θεωρία κ.λπ.) και ποσοτικές μεθόδους έρευνας, σχετικές με τον τομέα της επιχειρηματικότητας, και για την κατανόηση της προσωπικής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της εργασίας για τη διδακτορική διατριβή, που περιλαμβάνει επίσης την ηθική της επιστημονικής έρευνας.
Το τρίτο εξάμηνο δίνει τη δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης εμβάθυνσης της κατανόησης μεταξύ τεχνολογίας, ανθρώπινου δυναμικού, της οικονομικής διάστασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πολλών άλλων πτυχών της επιχειρηματικότητας (Triple Helix, Family Business, Sustainable Entrepreneurship, Entrepreneurial Universities κ.λπ.).