Keystone logo
University of Pardubice

University of Pardubice

University of Pardubice

Εισαγωγή

133369_20181031_1304281.jpg

Σχετικά με εμάς

Το University of Pardubice βασίζεται σε μια σχεδόν εβδομήντα χρόνια παράδοση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια Pardubice. Το χημικό κολλέγιο (αργότερα γνωστό ως Ινστιτούτο Χημικών Τεχνολογιών) ιδρύθηκε το 1950 για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της Περιφέρειας Ανατολικής Βοημίας, η οποία διέθετε μια πολύ ανεπτυγμένη χημική βιομηχανία που παρέχει εκτεταμένες ευκαιρίες για έρευνα στον τομέα.

Ο χαρακτήρας του Ινστιτούτου άλλαξε σημαντικά μετά το 1990: δημιουργήθηκαν νέες σχολές, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών, όχι μόνο σε σχέση με τη χημεία. Το όνομα - University of Pardubice - έχει χρησιμοποιηθεί από το 1994, αντανακλώντας τον νέο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Με βάση τη μακρόχρονη παράδοση, το πανεπιστήμιο δεσμεύεται να προσφέρει πρόσβαση στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στον διαφορετικό φοιτητικό πληθυσμό από όλη την Τσεχία και περισσότερες από 60 χώρες.

Παρόν Πανεπιστήμιο

Το University of Pardubice είναι ένα από τα 26 δημόσια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τσεχική Δημοκρατία και το μοναδικό πανεπιστήμιο της περιφέρειας Pardubice. Το Πανεπιστήμιο:

 • είναι ένα σύγχρονο και δυναμικό δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • προετοιμάζει τους ειδικούς για επιτυχή σταδιοδρομία σε μια ευρεία ποικιλία επαγγελμάτων.
 • προσφέρει προγράμματα σπουδών πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού σε περισσότερες από εκατόν τριάντα εξειδικεύσεις.
 • διευρύνει την παγκόσμια κλίμακα των επιστημονικών κλάδων.
 • δημιουργεί μια ανοιχτή διεθνή κοινότητα.

Με 10.000 φοιτητές, το Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα μεσαίου μεγέθους πανεπιστήμια στην Τσεχική Δημοκρατία.

133365_20181031_114821.png

Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από επτά σχολές:

 • Τμήμα Χημικής Τεχνολογίας
 • Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης
 • Τμήμα Μηχανικών Μεταφορών
 • Σχολή Καλών Τεχνών και Φιλοσοφίας
 • Σχολή Αποκατάστασης
 • Τμήμα Μελετών Υγείας
 • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής,

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων Bachelor, παρακολούθησης Master και διδακτορικού τίτλου στους ακόλουθους τομείς:

 • Οι φυσικές και τεχνικές επιστήμες επικεντρώθηκαν στη χημεία, τη χημική τεχνολογία, τη βιοτεχνολογία και τη βιοχημεία, την ηλεκτρολογία, την πληροφορική, τις τεχνολογίες των μεταφορών και των επικοινωνιών,
 • Οι Κοινωνικές Επιστήμες επικεντρώθηκαν στην οικονομία και τη διοίκηση, τη φιλολογία, την ιστορία, τη φιλοσοφία και την κοινωνιολογία
 • Επιστημών Υγείας συμπεριλαμβανομένων των διεπιστημονικών προγραμμάτων
 • Τέχνες στον τομέα της ιστορικής συντήρησης, της αποκατάστασης της τέχνης, των τεχνικών συντήρησης και των τεχνολογιών.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει περισσότερα από εξήντα προγράμματα σπουδών με περίπου εκατόν τριάντα εξειδικευμένες σπουδές. Όλα σχεδιάζονται σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Μπολόνια και τις σύγχρονες τάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα περισσότερα μαθήματα σπουδών του Bachelor προσφέρουν προγράμματα Master's follow-up. Πλήρης και μερική απασχόληση είναι διαθέσιμες.

Εκτός από τη διδασκαλία του, το University of Pardubice είναι επίσης γνωστό για τις πολλές επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην εξαιρετική εθνική και διεθνή φήμη. Τα πολυάριθμα εξειδικευμένα τμήματα και άλλοι οργανισμοί, ιδρύματα και ενώσεις που λειτουργούν στο πανεπιστήμιο συμβάλλουν στη θέση του.

Το Ίδρυμα Miroslav Jureček και το Ίδρυμα Jan Perner διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου.

Τα μεμονωμένα τμήματα του Πανεπιστημίου συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα, συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού και μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε πολλά έργα, όπως η διοργάνωση διεθνών συνόδων, εργαστηρίων, συνεδρίων και σεμιναρίων.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή του πανεπιστημίου παρά στη μελέτη. Οι δραστηριότητες του Student Council και οι ίδιοι οι μαθητές περιλαμβάνουν διαφορετικούς τομείς της μαθητικής ζωής: πολιτισμός, αθλητισμός και δραστηριότητες κλαμπ.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης, κοντά στο κέντρο μιας πόλης με πληθυσμό 100.000 κατοίκων, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την πλήρη ανάπτυξη των νέων. Το ευχάριστο περιβάλλον και πολλές αθλητικές και πολιτιστικές ευκαιρίες, σε συνδυασμό με ποιοτικά και απαιτητικά προγράμματα σπουδών, είναι συγκρίσιμα με εκείνα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων την αυγή της τρίτης χιλιετίας.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο αποτελεί ενεργό μέρος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.

Αποστολή του Πανεπιστημίου

Το University of Pardubice αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της εκπαίδευσης, προωθώντας ανεξάρτητες δραστηριότητες μάθησης και έρευνας παίζοντας βασικό ρόλο στην επιστημονική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας με:

 • Διατήρηση και επέκταση των επιτευχθεισών γνώσεων και καλλιέργεια επιστημονικών, ερευνητικών, αναπτυξιακών, καινοτομικών, καλλιτεχνικών και άλλων δραστηριοτήτων,
 • Διευκόλυνση, σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές, της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διευκόλυνση της απόκτησης κατάλληλων επαγγελματικών προσόντων και προετοιμασία για έρευνα ή άλλες απαιτητικές επαγγελματικές δραστηριότητες,
 • Προσφέροντας περαιτέρω μορφές εκπαίδευσης για να αποκτήσουν, να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν ή να ανανεώνουν γνώσεις από διάφορους τομείς της επιστήμης ή του πολιτισμού και έτσι συμμετέχουν στη δια βίου μάθηση,
 • Παίζοντας ενεργό ρόλο στη δημόσια συζήτηση για κοινωνικά και δεοντολογικά ζητήματα, μέσω της καλλιέργειας της πολιτιστικής πολυμορφίας και της αμοιβαίας κατανόησης, την οικοδόμηση της κοινωνίας των πολιτών και την προετοιμασία των νέων για να ζήσουν σε αυτήν,
 • Συμβολή στην ανάπτυξη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση, τις τοπικές αρχές, τις επιχειρήσεις και τα πολιτιστικά ιδρύματα,
 • Καλλιέργεια της διεθνούς και ιδιαίτερα της ευρωπαϊκής συνεργασίας ως σημαντική πτυχή των δραστηριοτήτων της, προώθηση κοινών έργων με ιδρύματα στο εξωτερικό, και μέσω της αμοιβαίας αναγνώρισης των αποτελεσμάτων και των διπλωμάτων σπουδών, της κινητικότητας του ακαδημαϊκού προσωπικού και των φοιτητών.

133366_DSC_7696.JPG

Το όραμα του University of Pardubice

Ως διεθνώς σεβαστό κέντρο μάθησης, το Πανεπιστήμιο επιθυμεί να συμβάλλει συνεχώς στην ανάπτυξη επιστημονικών γνώσεων, δημιουργικού ανθρώπινου δυναμικού και προηγμένων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας της κοινωνίας.

Ως το μοναδικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τύπου πανεπιστημίου στην περιφέρεια Pardubice, θέλει να είναι ένα σύγχρονο δημόσιο πανεπιστήμιο ανοιχτό στο να μοιράζεται και να ανταλλάσσει πληροφορίες και να αναπτύσσεται δυναμικά σε επαφή με τον περιβάλλοντα κόσμο.

Ως ένα εσωτερικά ενοποιημένο και οικονομικά υγιές ίδρυμα, ενωμένο με τον εσωτερικό του πολιτισμό, κοινές αξίες και παραδόσεις, και πλούσιο σε ποικιλία μελετημένων τομέων - φυσικές, τεχνικές, οικονομικές, υγειονομικές και κοινωνικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες και καλλιτεχνικά πεδία - το πανεπιστήμιο σκοπεύει να συνεχίσει να προωθεί ένα δημιουργικό ακαδημαϊκό περιβάλλον όπου οι μελετητές θα επεκτείνουν τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και θα μεταδώσουν τον πνευματικό τους πλούτο στους μαθητές, θα τους εκπαιδεύσουν για να γίνουν επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης έτοιμοι για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων στο πλαίσιο του ανοιχτού ανταγωνισμού της παγκόσμιας αγοράς εργασίας, και να τους οδηγήσει σε υπεύθυνη ιθαγένεια, σε προοδευτικές και παραγωγικές ζωές στην παγκοσμιοποιημένη κοινότητα.

133367_DSC_9885.jpg

Κοινές αξίες της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του University of Pardubice

 • Σεβασμός της ακαδημαϊκής ελευθερίας, δημοκρατικών και ηθικών αρχών
 • Σεβασμός των ατομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, υλικών, πολιτιστικών και ηθικών αξιών
 • Προώθηση της δημιουργικής, κριτικής και ανεξάρτητης σκέψης και της ελεύθερης έκφρασής της
 • Προώθηση της ενότητας στην εκπαίδευση, την επιστήμη, την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία
 • Υποστήριξη των μεμονωμένων σχολών, της ποικιλομορφίας τους και της ακεραιότητας ολόκληρου του πανεπιστημίου
 • Δημιουργία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας αδιάκριτης φύλου, φυλής, πολιτισμού ή πίστης
 • Εξασφάλιση ποιοτικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και στήριξη για την αύξηση των ταλαντούχων φοιτητών στην αριστεία
 • Προώθηση της ολοκληρωμένης, υψηλής ηθικής ανάπτυξης και της προσωπικής ανάπτυξης των ατόμων
 • Αναζητώντας καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις τόσο στις εγχώριες όσο και στις παγκόσμιες προκλήσεις
 • Εξασφάλιση της ποιότητας, της ευημερίας και της κοινωνικής ευθύνης

133368_DSC_4833-kopie.png

Τοποθεσίες

 • Pardubice

  Studentska 95, 53210, Pardubice

Ερωτήσεις