Keystone logo
Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Vytautas Magnus University - PhD Programmes

Εισαγωγή

Αυτό που διακρίνει το Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus (VMU) είναι η οραματική μας προσέγγιση για την οργάνωση σπουδών, επιστημονικής έρευνας και ακαδημαϊκής κοινότητας. Μελετητές από τη Λιθουανία και το εξωτερικό που συμμετείχαν στην επανίδρυση του VMU το 1989 έχουν επίσης καθορίσει τις αρχές μας, τις οποίες ακολουθούμε έκτοτε: δέσμευση για την προώθηση ενός φιλελεύθερου και δημοκρατικού περιβάλλοντος μάθησης, τονίζοντας τη σημασία της αισθητικής, της ειλικρίνειας, της ανεκτικότητας και της ανεξαρτησίας σκέψη. Προωθούμε αυτά τα ιδανικά ενώ παράλληλα καλλιεργούμε τη δημιουργικότητα, την ακαδημαϊκή πρόοδο και την πολιτιστική ταυτότητα στην κοινότητά μας.

Το VMU είναι ένα ολοκληρωμένο πανεπιστήμιο αφιερωμένο στην αριστεία στη διδασκαλία, τη μάθηση, την έρευνα, τις τέχνες και την καινοτομία και την προώθηση της κριτικής σκέψης, της ευφάνταστης απάντησης καθώς και της επιθυμίας και της ικανότητας για δια βίου μάθηση των μαθητών μας που θα έχουν αντίκτυπο στον κόσμο, τοπικά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκπαίδευση 360°

Το VMU έχει φήμη ως ένα πανεπιστήμιο με παγκόσμια προσανατολισμένη, ελεύθερο πνεύμα, φιλελεύθερη νοοτροπία. Ο χρόνος που δαπανάται στο VMU είναι ένα διαμορφωτικό βήμα στη ζωή των μαθητών μας, διευκολύνοντας όχι μόνο ευκαιρίες σταδιοδρομίας αλλά και προσωπική ανάπτυξη, δύναμη χαρακτήρα και αίσθηση αυτοεκπλήρωσης. Η φοίτηση στο VMU σημαίνει απόκτηση συνολικής εκπαίδευσης που μεταφέρει βασικές ικανότητες και ικανότητες όπως η ευρύτερη κατανόηση των παγκόσμιων θεμάτων και της κοινωνίας, η ικανότητα ανάλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης, το πνεύμα της διερεύνησης που επιτρέπει σε κάποιον να προσαρμοστεί στη νέα γνώση και να προωθήσει μια στάση. της δια βίου μάθησης, όλα αυτά εξουσιοδοτούν κάποιον να κάνει τεκμηριωμένες κρίσεις ως άτομο και να ενεργεί με σιγουριά ως ηγέτης.

Ερευνα

Πολλές από τις ερευνητικές καινοτομίες στο VMU γεννιούνται στη συμβολή των κλάδων. Το κύριο πλεονέκτημα της έρευνας στο VMU είναι η ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε ένα ολοένα πιο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό τοπίο που οδηγεί στη δυναμική διαμόρφωση νέων ερευνητικών προτεραιοτήτων και διευκολύνοντας τις συνεχείς βελτιώσεις στην ερευνητική απόδοση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το VMU διεξάγει επί του παρόντος περίπου 100 έργα στους τομείς της βιοτεχνολογίας, της βιοφυσικής, του τεχνολογικού δικαίου, της εκπαίδευσης, της κοινωνιολογίας, της φιλοσοφίας, της υπολογιστικής γλωσσολογίας, της απόκτησης γλωσσών και της διγλωσσίας, των δημιουργικών βιομηχανιών και άλλων.

Ένα πανεπιστήμιο με παγκόσμιο προσανατολισμό

Το VMU συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, υλοποιώντας έργα, ανταλλαγές φοιτητών και εργαζομένων και βελτιώνοντας το σύστημα σπουδών και έρευνας μας. Είναι ένα διεθνές και πολύγλωσσο ίδρυμα που αναπτύσσει συνεχώς διεθνή δίκτυα και διαπολιτισμικούς διαλόγους, συμμετέχει σε διεθνή επιστημονικά, ακαδημαϊκά και κοινωνικά προγράμματα, ενθαρρύνει την κινητικότητα των καθηγητών και των φοιτητών και προωθεί το διάλογο και την ανεκτικότητα. Το VMU αποφεύγει τους περιορισμούς που επιβάλλονται από πολιτικά, ιδεολογικά και οικονομικά συμφέροντα, αντιμετωπίζοντας τους πάντες με σεβασμό και εκτίμηση και παρέχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα 30 σύγχρονων και κλασικών γλωσσών.

Διατήρηση των Παραδόσεων

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Vytautas Magnus ανάγεται στο 1922, όταν το Πρόγραμμα Ανώτατων Σπουδών αναδιοργανώθηκε και ιδρύθηκε ένα νέο σχολείο με το όνομα Πανεπιστήμιο της Λιθουανίας.

Όταν το 1919 η Λιθουανία έχασε την ιστορική της πρωτεύουσα Βίλνιους, έπεσε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Κάουνας για να λειτουργήσει ως προσωρινή πρωτεύουσα και πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Ομοίως, αυτό το πανεπιστήμιο ήταν το μόνο σχολείο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λιθουανία εκείνη την εποχή και έγινε ένα ζωτικής σημασίας έδαφος αναπαραγωγής πολιτιστικών, επιστημονικών και σύγχρονων εθνικών ιδεών. Σε ανάμνηση της 500ης επετείου από το θάνατο του πιο δημοφιλούς ηγέτη της αρχαίας Λιθουανίας Μεγάλου Δούκα Βιτάουτας του Μεγάλου, το Πανεπιστήμιο της Λιθουανίας μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus το 1930. Το 1950, το πανεπιστήμιο έκλεισε από τη σοβιετική κυβέρνηση, αλλά η ακαδημαϊκή του παράδοση κρατήθηκε στη ζωή από τους μετανάστες για πολλά χρόνια μέχρι την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας. Το 1989, το πανεπιστήμιο επανιδρύθηκε χάρη στις συλλογικές προσπάθειες Λιθουανών και μεταναστών επιστημόνων.

Το VMU υλοποιεί ενεργά τους στόχους που έθεσαν ντόπιοι και ξένοι διανοούμενοι που ίδρυσαν το πανεπιστήμιο.

Τιμώντας τους σοφούς

Από την ίδρυση του πανεπιστημίου το 1922, σχεδόν 80 διακεκριμένοι άνθρωποι έχουν λάβει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα ή του Επίτιμου Καθηγητή. Τιμητικοί τίτλοι έχουν απονεμηθεί σε Προέδρους, Υπογράφοντες του Νόμου της Ανεξαρτησίας, δημόσιους διανοούμενους, πολιτικούς επιστήμονες, διεθνώς αναγνωρισμένους ποιητές, αρχαιολόγους, μέλη της κοινότητας VMU, Λιθουανούς και παγκοσμίου φήμης διανοούμενους.

Προώθηση των τεχνών και της δημιουργικότητας

Οι χώροι τέχνης VMU είναι πολιτιστικά hot spots της πόλης. Σημαντικές ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ του Κάουνας λαμβάνουν χώρα εδώ, όπως το ήδη 20 ετών Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Κάουνας και το Διεθνές Φεστιβάλ Μοντέρνου Χορού. Επιπλέον, διάφορες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες στο Κάουνας βρίσκουν το σπίτι τους εδώ, μαζί με εκπαιδευτικά έργα και εκθέσεις που παρουσιάζουν το πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο της τέχνης. Οι λάτρεις του μη εμπορικού κινηματογράφου συγκεντρώνονται και στο VMU. Πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα έχουν αρκετές εκατοντάδες εθελοντές φοιτητές που βοηθούν με ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τους εταίρους του VMU: Kaunas International Film Festival, Kaunas Dance Theatre AURA κ.λπ.

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από ή στο VMU είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό – όλοι οι κάτοικοι και οι καλεσμένοι του Κάουνας που γνωρίζουν τον πολιτισμό είναι ευπρόσδεκτοι από την κοινότητα του VMU.

Τοποθεσίες

  • Kaunas

    Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23, LT-44212, Kaunas

Chat with students

Ερωτήσεις