Καινοτομία διδακτορικού στην Ασφάλεια και τις Τεχνολογίες Τροφίμων
Universidade Santiago de Compostela
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Santiago de Compostela, Ισπανία
Γλώσσες
Ισπανικά, Γαλικιανός
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
3 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
EUR 200 / per year
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Oct 2024
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και της αγοράς τροφίμων καθιστούν την τεχνολογία και την ασφάλεια των τροφίμων ένα ζήτημα γενικού ενδιαφέροντος που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Η αποτελεσματική προστασία του δικαιώματος στην επισιτιστική ασφάλεια απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους που συνδέονται με τα τρόφιμα από το αγρόκτημα στο τραπέζι και που λαμβάνει υπόψη όλες τις πιθανές προοπτικές. Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την αυξανόμενη σημασία των διατροφικών κινδύνων, δεδομένης της ανησυχητικής επικράτησης της παχυσαρκίας σήμερα και κυρίως σε παιδιά και εφήβους.
Η παγκοσμιοποίηση των εμπορικών ανταλλαγών και των μεταναστευτικών κινημάτων, οι αλλαγές στις προτιμήσεις κατανάλωσης τροφίμων και στη διατροφή των Ισπανών πολιτών εγείρουν επίσης νέα προβλήματα. Η διατροφή, η τεχνολογία και η ασφάλεια των τροφίμων αποτελούν μια ολόκληρη κουλτούρα που όχι μόνο έγκειται στη γνώση των τροφίμων, την τεχνολογία και τους αναλυτικούς προσδιορισμούς της, αλλά απαιτεί επίσης ένα ευρύτερο όραμα για το τι σημαίνει μια ασφαλής και υγιεινή διατροφή. Όλες αυτές οι πτυχές και οι εντοπισμένες απαιτήσεις εκπαίδευσης δικαιολογούν τη διδασκαλία ενός προγράμματος διδακτορικού που αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα με συγκεκριμένο τρόπο. Προορίζεται να εκπαιδεύσει τους αποφοίτους με εξαιρετική ακαδημαϊκή προετοιμασία, η οποία τους επιτρέπει να είναι υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικοί και ερευνητές στο πλαίσιο της Τεχνολογίας και της Ασφάλειας των Τροφίμων με την ευρύτερη έννοια, να αναπτύξουν τη δική τους βιομηχανία ή να συνεργαστούν στην καινοτομία και την ανάπτυξη σε τομείς που σχετίζονται με τα τρόφιμα και / ή επιχειρήσεις τροφίμων. . Ο τίτλος του Doctor είναι το μικρόβιο των νέων γενεών ερευνητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς ερευνητικούς οργανισμούς, τμήματα R + D + I σε εταιρείες, εργαστήρια, επίσημα κέντρα ελέγχου και, κατά περίπτωση, μελλοντικούς καθηγητές πανεπιστημίου στον τομέα της Διατροφής, της Βρωματολογίας και Τεχνολογία Τροφίμων.
τομείς έρευνας
- Υλικά σε επαφή με τρόφιμα και ποιότητας τροφίμων
- Νέες τεχνολογίες στην ανάλυση και επεξεργασία τροφίμων
- Νέες μέθοδοι ελέγχου των τροφίμων
Εκθεσιακός χώρος
Ιδανικοί μαθητές
Φοιτητές που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στην Καινοτομία στην Ασφάλεια και την Τεχνολογία Τροφίμων που προσφέρεται από το USC, καθώς και φοιτητές με πτυχίο DEA που αποκτήθηκε μέσω των προηγούμενων προγραμμάτων που μετατράπηκαν σε αυτό το Διδακτορικό Πρόγραμμα: Food: Nutritional Value, Technology and Food Safety στο USC ή στην Επιστήμη και τη Μηχανική Τροφίμων.
Σε περίπτωση προφίλ διαφορετικών από αυτά που υποδεικνύονται, η Ακαδημαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να απαιτηθούν συγκεκριμένα συμπληρώματα κατάρτισης.
Σε περίπτωση άλλων προφίλ που δεν έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακό, θα απαιτείται ισοτιμία εκπαίδευσης σε ερευνητικές μονάδες, τουλάχιστον ίση με εκείνες του μεταπτυχιακού τίτλου και άμεση πρόσβαση, που θα είναι 9 ECTS.
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
δραστηριότητες κατάρτισης
- Παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων και μαθημάτων που σχετίζονται με τους τομείς της έρευνας E2051A01
- Διάδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας E2051A02
- Κινητικότητα E2051A03
Συμπληρώματα εκπαίδευσης
- Εισαγωγή στην έρευνα E2051F01
- Διαχείριση ερευνητικού εξοπλισμού και λογισμικού E2051F02
- Διαχείριση και αποθήκευση ηλεκτρονικών περιοδικών και βάσεων δεδομένων πληροφοριών E2051F03
Αποτέλεσμα προγράμματος
Η αποτελεσματική προστασία του δικαιώματος στην επισιτιστική ασφάλεια απαιτεί μια συνολική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους που συνδέονται με τα τρόφιμα από το αγρόκτημα μέχρι το πιρούνι και θα εξετάζει όλες τις πιθανές προοπτικές.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Διδακτορικό στην Ασφάλεια των Τροφίμων και τη Βιοτεχνολογία
- Belfast, Ηνωμένο Βασίλειο
Ph.D. στην επιστήμη των τροφίμων
- Parma, Ιταλία
Ph.D. στην Υγιεινή και Τεχνολογία Επεξεργασίας Τροφίμων
- Brno, Τσεχία